BiA zamířil i na iPhone

Firma Gameloft, která je známá pro své porty „velkých“ her na mobily a poslední dobou i handheldy, vydala hru Brothers In Arms: Hour Of Heroes. Na tom by nebylo nic zvláštního, kdyby hra nevyšla na mobilní telefon iPhone, který nemá žádnou klávesnici. Podívejme se, co hra obsahuje a především jak se ovládá. 

041642.jpg 041642_3.jpg

Hour of Heroes pro iPhone nám přinese 14 misí ve třech rozsáhlých kampaních. Hra se od série odlišuje, podobně jako Brothers in Arms DS, tím, že nepřináší taktické pokyny. Jedná se tak o klasickou akční koridorovou střílečku z pohledu třetí osoby. S Brothers in Arms DS má Hour of Heroes společného více. Především je to engine, který se místy jeví celkem ochuzeně a ztrácí tak na kráse DS verze. Dále je to třetí pohled a krytí za barikádami (to přináší i poslední díl série na „velkých“ formátech – Hell`s Highway). Nakonec je to jistým způsobem i dotykové ovládání.

 

Hra se ovládá za pomoci „fire“ ikonky a malého kolečka, určeného k pohybu, které jsou umístěny v pravém, respektive levém spodním rohu. Zaměřovaní se provádí za pomocí tahu prstem po celé ploše displeje. Akcelerometr je ve hře také využit a to k házení granátů po nepřátelích. Nyní se tedy můžeme na svém mobilním telefonu podívat do Normandie, Arden či Tunisu, kde si zastřílíme z bazuk, těžkých kulometů, odstřelovacích pušek a podobných. Co by to bylo za BiA, kdybychom se neprojeli alespoň v tanku Sherman nebo armádním Jeepu. Hra vás na iTunes vyjde na 9.99 dolaru, což je docela příjemná cena.

Zdroj: Kotaku

 

 
Váš názor Další článek: Ohlášena arkáda Monsters vs. Aliens

Témata článku: , , ,