Biblický horor ve hře Eon of Tears

V mladé herní společnosti Evillusion se už nějaký ten měsíc pracuje na velice zajímavém projektu nazvaném Eon of Tears. Jeho tvůrci jej popisují jako "to nejlepší z RPG a survival hororů". Ba co víc, jeho hlavními hrdiny jsou biblické postavy a časové rozpětí ve kterém se hra odehrává sahá od počátku Stvoření až po zánik světa čili Apokalypsu.

Společnost Evillusion byla založena roku 2000 a sídlí v kanadském Monteralu, celkem je v ní zaměstnáno na 35 profesionálů z několika zemí světa. Eon of Tears je jejich prvním profesionálním titulem.

Příběh hry je založen na zásadních událostech Bible, přesněji Starého i Nového zákona. Jak jsem již řekl v úvodu, příběh začíná Stvořením a končí Apokalypsou. Podíváte se do Sodomy a Gomory, zříte Babylónskou věž, starověký Jeruzalém a další z nesčetných posvátných míst, o kterých jste dosud mohli pouze číst. Ačkoliv by se mohlo zdát, že Evillusion si chtějí z Bible tak trochu dělat srandu, oni sami ujišťují že tomu tak zdaleka není. Jejich primárním cílem je prý vytvořit zábavnou počítačovou hru a více než naštvat chtějí spíše poučit. Eon of Tears nemá být za žádnou cenu propagací křesťanské ideologie. A koneckonců toto téma bylo již tolikrát zpracováno ve formě filmu, tak proč jednou nevytvořit také počítačovou hru?

 

Samozřejmě, že nelze čekat historicky zcela přesné zobrazení - vždyť kdo dnes ví, jak to ve skutečnosti doopravdy bylo. Takže ačkoliv zásadní místa a události jsou rekonstruovány s maximální obezřetností na "reálnou" předlohu, v ostatních částech už tvůrci popustili uzdu své fantasie a ne vše musí být přesně tak, jak je psáno v Písmu.

A který je to vlastně žánr? Prý se bude jednat o výběr toho nejlepšího ze survival hororů (typu Resident Evil či Silent Hill) a klasických RPG (hodně je cítit inspirace Final Fantasy, viz. dále). Hráči získají možnost vtělit se do biblických postav typu Mojžíše, Kaina, Krista či Jidáše. Někdy nastane nutnost vzájemné spolupráce, protože ne každá postava ovládá úplně všechny dovednosti (skilly). Bez debat můžeme očekávat, že jednotlivé postavy budou založeny na biblických archetypech - Jidáše tedy těžko začne konat dobro a Kristus zase nemůže z ničeho nic začít zabíjet nevinné (nebo i vinné) lidi kolem sebe.

 

Základním pohledem je trochu netradičně pohled první osoby. Ten se však mění na pohled třetí osoby vždy, když má dojít k boji. Pak se boj podle prvních dostupných informací velice podobá bojům ve Final Fantasy - je částečně tahový a částečně probíhá v reálném čase. Jistěže nelze čekat, že na svých cestách po dávné Palestině potkáte orky a trpaslíky. Nepřáteli se protentokrát stanou božská stvoření jako andělé nebo démoni. Nebude chybět ani magie čili nadpřirozené božské síly.

Technická stránka hry staví na enginu nazvaném "Intrinsic Alchemy" od společnosti Intrinsic Graphics. Multiplayer se prozatím nechystá, vyjma serveru, na kterém si hráči budou moci vyměňovat předměty, nakupovat kouzla, apod.

Předpokládané datum vydání hry Eon of Tears je jaro 2004.

Oficiální stránky: http://www.evillusion.com/eonoftears/eonoftearsAnglais.html
Výrobce: Evillusion (http://www.evillusion.com/)

Diskuze (3) Další článek: Industry Giant II: 1980 – 2020 - nový trailer

Témata článku: , , , , ,