Bikini Karate Babes – nová nejočekávanější hra roku?

V dnešní době se už o hrách dá říct, že všechno už tu někdy bylo. Tedy přesněji řečeno – skoro všechno. Čas od času se totiž nějaký originální projekt objeví. A Bikini Karate Babes je právě jeden z toho mála. Varování ministerstva zdravotnictví: před čtením tohoto článku si objednejte pohřební službu. Pro jistotu…

Datum vydání: 18. prosince 2002
Výrobce: Creative Edge Studios
Platformy: PC, Macintosh
Oficiální stránky: http://www.bikinikaratebabes.com/

Předem celého článku upozorňuji: Nejedná se o žádný nevhodně časovaný aprílový žertík. Bikiny Karate Babes je skutečný projekt, který skutečně v prosinci tohoto roku vyjde. A pokud chcete opravdu chápat, o čem tady píšu, podívejte se na trailer (sekce Soubory) – opravdu stojí za to. Třeba už jen protože se jedná o první novou mlátičku na PC, která se po dlouhé době objeví. Proto čtěte pozorně:

Dlužno přiznat, že pokoušet se vydat v dnešní době bojovou hru, která bude celá ve 2D, působí na první pohled jako čirá sebevražda. Ale nemusí tomu tak nutně být. Věřím totiž, že Bikiny Karate Babes si své hráče najdou. Možná díky dokonalé grafice, ale spíše díky své neuvěřitelné originalitě. Myslím, že každý opravdový fanda mlátiček  – bez ohledu na svou příslušnost k jednotlivým frakcím, jako jsou tekkenisti, virtuafighterovci (nebo jak jim mám říkat?) nebo mortalisti – prostě neodolá a minimálně vyzkouší tuto hru. Tedy – vyzkouší… Je totiž docela dobře možné, že po oné „zkoušce“ se již ke svému dosavadnímu miláčkovi nikdy více nevrátí.

Bikini Karate Babes Bikini Karate Babes Bikini Karate Babes

Co tedy můžeme očekávat? Autoři slibují zábavnou, akční, sexy a skvěle hratelnou hru. Na výběr bude devatenáct nohatých, prsatých, agresivních, směšných, spoře oblečených a především sexy (toto slovo používají autoři VELMI často) bojovnic, z nichž každá bude ovládat jiné bojové umění, bude disponovat jinými chvaty i speciálními tahy (což se také od bojovek očekává).

Hra poběží v 60 snímcích za sekundu a měla by – podle slov svých tvůrců – zaručovat nejlepší videoherní zážitek, s jakým jsme se kdy mohli setkat. Dokonce slibují, že budeme moci kontrolovat ony dívky opravdu v REÁLNÉM ČASE!!! Musíte sami uznat, že to zní čím dál tím zajímavěji. Grafika, která bude kombinovat neuvěřitelnou plynulost s minimálně stejně neuvěřitelnými detaily, by pak měla dokázat spojit světy fantasie a skutečnosti do jednoho neuvěřitelného celku. Funkce Replay je v dnešní době již samozřejmostí.

Okolní obrázky možná ledasco napoví, ale skutečnou představu o tom, o čem byla výše řeč, si můžete udělat až z traileru. Protože v pohybu to vypadá – minimálně na dnešní dobu - NAPROSTO neuvěřitelně.

A jak se to bude hrát? Již nyní je jisté, že autoři si brali příklad z absolutních klasik svého žánru jako první Mortal Kombaty nebo Street Fightery, které zkombinovali s nejnovějšími vymoženostmi, jako jsou komba, jiggle a podobně. Je dokonce možné, že ve hře bude na výběr i tag mód.
Jednotlivé bojovnice budou útočit nejen pomocí základních tahů a komb, ale i pomocí nejrůznějších „speciálů“ – a to velmi realisticky zpracovaných. Zatím toho není příliš známo, ale s jistotou můžeme již nyní potvrdit tahy „sebrání jisté části oblečení“, „lochtání“, „naplácání“, „oheň z podprsenky“, „smrad ze zadku“ nebo „protřepání popr… ehm – horních partií“. K disposici by snad měly být i různé úhybné manévry, ale tyto informace zatím patří do kategorie nepotvrzených zpráv. O něco nadějněji to vypadá s různými „zakončováky“ (podle vzoru „fatality“), ale i zde střeží autoři veškeré informace s obrovskou žárlivostí.

Bikini Karate Babes Bikini Karate Babes Bikini Karate Babes

Bojovat se bude například na poušti či u rybníka, na provazovém mostě nebo na hradě, v zasněžené krajině a v horách… Jak vidno, prostředí bude opravdu mnoho. Zatím není jisté, zda budou arény nějak interaktivní, ale spíše se očekává, že ne.

Samozřejmě – co by to bylo za hru, kdyby neměla alespoň nějaký příběh. A samozřejmě i Bikini Karate Babes ho budou mít. Zatím o něm ovšem není nic známo, protože autoři střeží každý střípek informací. Jediné, co se zatím podařilo zjistit je to, že by mu měl být věnován samostatný mód – podobně, jako je tomu třeba v nejnovějším Tekkenovi.

V souvislosti s výše zmiňovaným je třeba dodat, že každá bojovnice bude mít kompletně zpracovaný osobní profil, v němž se budete moci dočíst nejen standardní údaje, jako je výška, bojový styl nebo povolání, ale autoři se rozhodli zajít až do takových detailů, jak jsou jednotlivé míry nebo váhy. S takto precizním přístupem ze strany autorů se opravdu nesetkáváme často.

Zatím vypadá celý projekt velmi nadějně – jediným malým záporem, na nějž jsem prozatím narazil, je poněkud omezená cílová skupina hráčů. Ale nesmutněte, holky – třeba se na vás dostane někdy příště…

Diskuze (8) Další článek: Mistrovství republiky v počítačových hrách na vlastní oči online

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,