Biomutant: akční RPG plné zmutovaných zvířátek

Biomutant je jedinečný sám o sobě.

Znáte to. Zvířátka si poskakují, papají travičku a jsou v mírumilovném rozpoložení. Nikdo nikoho nezabíjí, všichni vypadají roztomile. No tak přesně to ve hře Biomutant nečekejte. Zvířátka jsou ve válce a bojuje mezi sebou 6 různých frakcí. Vy jste malé huňaté roztomilé zvířátko, se zbraněmi. K tomu jste zmutovali a všichni vás chtěji zabít. No prostě nádhera, že?

getthumbnail.jpggetthumbnail (1).jpggetthumbnail (2).jpg

Biomutant je akčním RPG titulem a také první hrou švédského studia Experiment 101, které přišlo s takto ujetým nápadem. Svět Biomutantu je zasažen přírodní katastrofou, protože jedovatý olej vychází z povrchu a znečišťuje Strom života. Ten má pět kořenů, díky kterým lidé vůbec žijí. Aby se zachránil, musí hráč jít na konec každého kořene. Existuje také šest kmenů, které jsou odděleny od svého původu. Tři z nich chtějí uzdravit Strom života, zatímco ostatní tři plánují přesný opak. Každý kmen může být ovlivněn systémem karmy. Hráč se může spojit s kmenem a eliminovat další kmeny, aby zvýšil sílu spojeneckého kmene, i když hráč může také rozhodnout o osudu Stromu života.

První věc, kterou musí hráč udělat, je vytvořit si postavu. Pohlaví, délka, tvar a tloušťka těla, srst, tesáky a mnoho dalších atributů lze vyladit a všechny mají přímý dopad na statistiky. Silnější postava je těžší a proto je pomalejší, ale na druhé straně nedostává takové poškození. Bojový systém kombinuje útoky zblízka a střelbu na dlouhé vzdálenosti, hráč také shromažďuje součástky v průběhu hry a kombinuje je pro vytváření nových zbraní, vybavení a úpravu těch stávajících. Každá část má svůj vlastní vliv na statistiku konečné zbraně a lze vytvořit docela šílené kreace. 

getthumbnail (3).jpggetthumbnail (7).jpggetthumbnail (6).jpg

Kromě vylepšení postavy, může hráč použít také body pro zvýšení úrovně, aby posílil své atributy nebo odemkl nové kombinace útoků. Celkově přizpůsobení postavy z hlediska vybavení i schopností je neuvěřitelně propracované a vývojáři tvrdí, než nebude dvou podobných hráčů. 

Jak tu již bylo popsáno, můžete podstupovat specifické mutace. Jsou zde například oblasti s malým množstvím kyslíku, které vám normálně vadí, ale můžete zmutovat a být v pohodě. Tím to samozřejmě nekončí. Můžete si připevnit robotickou nohu, ruku, drápy a ... křídla? Aby hráč dosáhl specifických oblastí, musí vyměnit část těla na takovou, která je pro tuto oblast vhodná, nebo získat konkrétní vozidlo, jako je balón nebo tryskové lyže.

Svět může hráč plynule prozkoumat pěšky, létáním nebo použitím balónu a dalších prostředků. Nechybí denním a nočním cyklus, který ovlivňuje hru a nepřátelské chování. Od toho se odvíjí i systém questů a víceméně celý život ve zdejším světě.

getthumbnail (5).jpggetthumbnail (4).jpggetthumbnail (8).jpg

Hra vyjde na Xbox One, PS4 a PC, přesné datum vydání však bohužel zatím neznáme. Po nedávné aktualizaci stavu se vývojáři nechali slyšet, že titul vypustí zkrátka tehdy, kdy bude připraven.

Váš názor Další článek: V komiksu God of War se dozvíme, co se s Kratem stalo po třetím dílu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,