BioWare kdysi plánoval spin-off Mass Effectu s příchutí Hana Sola

Pašeráci jsou ve sci-fi světech zkrátka pořádné terno.

Původní trilogie Mass Effectu je skvěle vyvážená a propojená sci-fi sága, na kterou nedáme dopustit. Studio BioWare ale očividně mělo i jiné nápady a plány, které nakonec nebyly realizovány. Jedním z nich byl i spin-off série, o kterém se přemýšlelo po vydání prvního dílu v roce 2007. Ten měl totiž nahlédnout do temnějších zákoutí vesmíru a přinést postavu ve stylu Hana Sola. 

Prozradil to tehdejší vedoucí vývoje Dorian Kieken v rozhovoru pro The Gamer.

"Pohrávali jsme si s konceptem hry, krátce po vydání prvního Mass Effectu, ve kterém byste hráli postavu typu Hana Sola z Hvězdných válek v univerzu Mass Effectu," řekl Kieken. "Původním nápadem bylo, že spin-off obohatí lore celého světa a vyjde paralelně s trilogií."

"Líbí se mi možnost hrát za ne zcela důstojnou postavu, jako je pašerák nebo pirát, v univerzu Mass Effectu. Svým způsobem vám to dává možnost nahlédnout na události a situace příběhu z jiné perspektivy. Je to jako prozkoumávat univerzum Hvězdných válek, aniž byste byl Jedi," dodal. 

Ačkoliv se podobného projektu pravděpodobně už nikdy nedočkáme, kompletní remaster původní trilogie už je na cestě a dorazí do obchodů 14. května. 

Váš názor Další článek: Titan Quest: Legendary Edition. Špičkové mobilní RPG v češtině nově se všemi DLC

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,