Bitva v Pacifiku podruhé

Konflikt Japonců a Američanů v Tichomoří není v našich končinách zrovna ten nejoblíbenější, nicméně po nekonečném přívalu takřka identických akcí z druhé světové války se může jednat o milé zpestření. Battlestations: Pacific je mix akce a strategie vyvíjen pro platformy X360 a PC. Nepřipomíná vám ten název něco? Ano, jedná se o pokračování poměrně solidního titulu Battlestations: Midway, který vyšel před skoro dvěma lety, tehdy však pouze pro stolní počítače.

V módu kampaně se budete moci podívat za obě dvě strany barikády a narazíte na známé historické bitvy. Pokud se vydáte hájit vlajku s pruhy a hvězdami, dostanete se do již zmíněného Midway, Iwo Jimy, Okinawy a dalších. Na druhé straně se můžete těšit na monumentální začátek v podobě Pearl Harboru či Port Moresby. Každá strana dále nabídne své specifické zbraně a vybavení (u Japonců to jsou samozřejmě piloti Kamikadze, zatímco Američané se mohou pyšnit perfektními letadlovými loděmi).

BattlestationsPacific_032.jpgBattlestationsPacific_033.jpgBattlestationsPacific_034.jpgBattlestationsPacific_035.jpgBattlestationsPacific_037.jpg

Jednotlivé bitvy se budou odehrávat ve vodě a ve vzduchu, nicméně ještě před tím, než se vrhnete do akce, musíte si pečlivě naplánovat svůj taktický postup. Významnou roli zde hraje vaše špionážní služba a schopnost předpovídat, protože je důležité být vždy minimálně o krok před nepřítelem. Válečná atmosféra má být ještě umocněna skvělým grafickým zpracováním, jehož kvality můžete posoudit na přiložených screenech.

Battlestations: Pacific se však neomezuje pouze na sigleplayer, dočkáte se také poměrně propracovaného hry pro více hráčů, jenž nabídne solidní počet módů, například Island Capture, kde musíte obsadit co nejvíce ostrovů nebo klasický Skirmish. Nováčci jistě ocení snahu vývojářů o zjednodušení hraní v podobě vylepšeného uživatelského rozhraní. Titul se na pulty obchodů dostane pravděpodobně někdy v průběhu prvního kvartálu příštího roku. 

Zdroj: Worthplaying

 

Dostupné pro: PC, X360
Žánr: Strategie
Výrobce: Eidos
Diskuze (1) Další článek: Galerie: Stormrise

Témata článku: , , , , , , , ,