Blast Zorak – zabij si svého ufona

Další hra z nekonečné série Moorhuhn klonů je tu. Postavíme do role Blasta Zoraka a při svých vesmírných cestách budeme ničit mimozemšťany, kteří napadli naši loď. Hra sice neoplývá nijak dvakrát složitým technickým zpracováním, ale je to bezva pohodová gamesa na (nejen) už tak dosti znuděná nedělní odpoledne, kdy si chcete odpočinout a relaxovat.
Blast Zorak je hra dělaná ve Flashi a je to na ní dosti znát. Proto od ní neočekávejte nějaké zázraky, ať už z grafické či hudební stránky. Jak jsem napsal v úvodu, je to spíše taková jednoduchá hra na pobavení, u které nemusíte ani tolik přemýšlet, ale rozhodují zde vaše činy a rychlost.

Hlavní postava hry, Blast Zorak, pochází, dle loga v úvodní obrazovce, z televizní stanice Cartoon Network, tedy stanice, jež se hlavně zaměřuje na mladší diváky a skoro celý den na ní běží animované seriály. Nevím, do jaké hloubky je postava Blasta reálná, příp. zdali o něm na této stanici běží nějaký seriál, protože ji nesleduji, ale určitě to není postava, jež byla vymyšlena pro účely této hry.

Blast ZorakBlast Zorak

Nyní už však přistupme k samotné hře – ta začíná neosobním a nic neříkajícím způsobem. O nějakém intru si můžete nechat jen zdát. Hned jste vrženo do akce. No, akce, to asi ani není to správné slovo, i když, i tak se to možná dá nazvat – ocitáte se na palubě (asi vaší) lodi, kde máte nějaký kapitánský můstek se vším potřebným vybavením k ovládání lodi. Vaším hlavním úkolem je ničit ufony, kteří se objevují (a brzy na to následně mizí) v určitých prostorách této místnosti. K jejich ničení používáte jakýsi laser, jenž si vždy aktivujete stisknutím rukávu! Tak toto nemá chybu :-).

Doba ničení je omezena časovým limitem jedné minuty. Zaměřovač laseru ovládáte myší a jakmile zaměříte – BUM – ufon je v pánu a vy si za něj můžete připsat bod. Jakmile vám časový limit skončí, hra se vás jen chladně zeptá, zdali si to chcete zopakovat. Nic víc, nic míň. A takový je vlastně celý průběh této hry.

Blast ZorakBlast Zorak

Nedovolí mi opomenout se zmínit o grafice a hudbě. Ty hodnotím silně jako podprůměr. Sice grafika je poměrně dobrá, ale je jí proklatě málo. I tak je to s hudbou, tedy abych byl přesnější, se zvuky – hra totiž žádnou hudbu ani nemá. Je tu jen pár zvuků a i ty jsou dosti chabé.

Blížíme se do finiše. Hra Blast Zorak není nijak obdivuhodná a novátorská, je to spíše kousek určený mladším hráčům. Nám, trochu odrostlejším, již hra nemá co nabídnout, ale určitě mohu z vlastní zkušenosti potvrdit, že jako relaxační prostředek je výtečná.

Download (1,11 MB) zde; VypalCD zde.

Váš názor Další článek: Kodak DC3800 – elegantně maličký a mimořádně výkonný

Témata článku: , , , ,