Bláznivý šampionát bláznivých kár

Ne, že bych herní závody nějak extra žral. Jo, jasně, je to dobré odreagování, občas si dát nějaký ten okruh v Need For Speed, zařádit si s kulometem na střeše v Interstate, nebo rozfrcat pár (stovek) chodců v Carmageddonu. A stejně oddychovou záležitostí bude i hra jménem Crazy Car Championship.
Crazy Car Championship posadí hráče do role tvůrce nových, báječných ... nikoliv létajících (tedy alespoň doufám že ne, protože tady není nic nemožné (olé (Toyoootáaaaa:))), ale jezdících strojů. Samotní tvůrci (společnost Synaptic Soup) popisují svou novou hrou jako když se potká Jules Verne s Flashem Gordonem (takže ono to létaní nakonec nebude zas tak úplně vyloučené). Dráhy, na kterých se všechna ta sranda bude odehrávat, se budou nacházet na jakýchsi létajících ostrovech v zemi zvané Celestis, a ve hře potkáte všechno od parních vznášedel (tak přeci jen ...) po kvantově poháněné bouráky (že by snad dragstery?).

Crazy Car ChampionshipCrazy Car Championship

Samozřejmě, že největší důraz se u tohoto typu her klade na grafiku a grafický detail. A v CCCh (dobrá zkratka, ne?) tomu není jinak. Celé je to postavené na proprietárním multi-formátovém enginu jménem Cipher. Tedy vlastně on to není tak úplně "pouhý" engine. Synaptic Soup ho totiž nazývají "game creation kit" (asi rádi hráli Fallouta - viz. Garden of Eden Creation Kit;). Cipher se stará o všechno od renderování grafiky přes zvuky, hudbu až po multiplayer. Takže pokud budete chtít vytvořit vlastní extra-ultra-supra zábavnou gamesu, bude vám prý stačit pořádný nápad a všechno ostatní už udělá Cipher za vás (metaforicky řečeno). Je taktéž snadno portovatelný, takže můžete zároveň vytvářet hru pro PC i pro další generace konzol. Taktéž si hravě poradí s vytvářením vlastních fontů (třeba i japonských nebo čínských), podporou všech průmyslových standardů (čímž se myslí zejména 3D Studio), multiplayerem přes LAN i internet, a vůbec, prostě Cipher RULEZ! :-) Pokud by se přeci jen náhodou našel nějaký vývojář, který by o Cipher projevil zájem, více informací naleznete na adrese http://www.synapticsoup.com/tech-overview.htm.

Crazy Car ChampionshipCrazy Car Championship

Ale po krátkém technologickém úletu se teď pěkně rychle vrátíme k CCCh. Nesmím opomenout dodat, že hráč dostane hned ze začátku na výběr z devíti originálních charakterů, za které pak bude prohrávat či vyhrávat všechny závody. Na dráze potkáte celkem nějakých 18 různorodých power-upů a to vše budete moci prožívat i v multiplayeru přes LAN či internet. No není to překrásné? Grafické dovednosti Cipher enginu můžete obdivovat na okolních screenshotech.

Datum vydání zatím není přesně určeno. Snad do konce roku.

Crazy Car ChampionshipCrazy Car Championship
Váš názor Další článek: Tank Time 3D – skvělá tanková řežba

Témata článku: , , , , ,