Bleszinski: Budoucností akcí je RPG

Jen málo lidí je dostatečně povolaných na to, aby mluvili o budoucnosti stříleček. A jedním z nich je bezesporu i tvůrce veleúspěšné akční série Gears of War, Cliff Bleszinski, jenž se na toto téma rozpovídal v rozhovoru pro zahraniční herní protál - Develop Magazine.

"Mluvil jsem s Harvey Smithem - jedním z hlavních designérů Deus Ex - a řekl jsem mu, že budoucnost stříleček podle mě představují RPG. A on se mnou maximálně souhlasil," uvedl Bleszinski v interview. CliffyB se zároveň netajil tím, že toho hodně čeká od hry Borderlands, jež je často popisována jako first-person akce s RPG prvky.

1.jpg2.jpg

"Randy Pitchford z Gearboxu [tvůrci Borderlands] je geniální designér a podnikatel, a skutečně si myslím, že kolem Borderlands není takový humbuk, jaký by si tento titul zasloužil. Celý projekt vypadá jako mnohem přístupnější a hlavně akčnější verze Falloutu."

Při otázce, zda-li se dočkáme nějakých výraznějších RPG prvků i v Gears of War však už byl Bleszinski mnohem tajemnější: "Hodně záleží na tom, jak se věci vyvinou."

Zdroj: 1UP

Diskuze (4) Další článek: Dočká se L4D série cross-play?

Témata článku: , ,