Blíží se konec lootboxů? Valve je už zablokovalo v CS:GO pro Belgii a Nizozemí

V novém patchi pro Counter-Strike: Global Offensive zablokovalo studio hráčům v Belgii a Nizozemsku otevírání lootboxů a jako první tak reaguje na kroky Belgických a Nizozemských herních komisí, které zákaz už delší dobu plánovaly.

Valve pro CS:GO už dříve zablokovalo vyměňování předmětů mezi hráči. Teď tuhle možnost znovu zpřístupnilo, ale k čemu hráčům bude, když nesmějí otevírat lootboxy? Tento krok je reakcí na snahu belgických a nizozemských úřadů označit lootboxy za hazard a zakázat je v počítačových hrách, nebo je alespoň regulovat.

Právě herní komise v těchto zemích ve svých výzkumech hovořily o tom, že lootboxy vykazují několik známek hazardu a žádaly tak vydavatele her o zrušení této funkce ve hrách. Hráči zatím stále můžou prodávat a kupovat skiny na Steam Marketu, ale své sbírky už nerozšíří o nové kousky z lootboxů, ať už přímo nebo přes klíče. 

Hlavní příjmy z CS:GO přímo plynou právě z otevírání kufříků s předměty. Zbytek patche přináší především změny v uživatelském rozhraní. Předpovídá tento postup Valve lepší časy v celém herním světě?

Váš názor Další článek: Do Hearthstone se řítí nové rozšíření Boomsday Project

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,