Blíží se konec světa, aneb bitva Heaven vs. Hell

Strategií jsou desítky, stovky a dost možná i tisíce. Ve všech jde prakticky o to samé - vybudovat základnu, vycvičit jednotky, zajistit obyvatelům osady příjem potravy a vydat se proti nepřátelské přesile, kterou je nutno zlikvidovat. Logicky je tedy nejhojněji zpracovávaným tématem druhá světová válka. Toliko omílané téma 2WW už ale postupně skomírá a vývojáři pátrají po neotřelých a originálních námětech. Příkladem může být i nově ohlášená strategie Heaven vs. Hell, v níž okusíme, jaké je to být pánem Pekel anebo naopak Nebes.

Věcí se mají asi tak, že počátkem 25. století lidstvo dosáhne velkého pokroku v otázce ovládání univerza. To se však znelíbí samotnému Bohu (a pak že neexistuje), který se rozhodne celou Zemi zlikvidovat a začít evoluci nanovo. O Zemi ale nechtějí přijít ani lidé, ani vládce Pekel, jenž se rozhodne také přispět svou troškou do mlýna při obraně planety. Co z toho pro nás vyplývá? Tři atraktivní hratelné strany - lidi, Peklo a Nebe (to zastupuje samotného Boha). V kůži prvních dvou zmíněných se budeme snažit zabránit zničení Země a v kůži nebeských vojáků naopak zlikvidovat vše živé... Řekněte sami, není to originální?

Vývojáři se naštěstí nechlubí jen neotřelým námětem; Heaven vs. Hell by měla vynikat i v dalších aspektech. Každá strana samozřejmě bude mít odlišné jednotky, s každou tedy bude nutné zacházet trochu jinak a volit taktiku podle aktuálně probíhající situace. Je jasné, že zlí pekelníci se již na první pohled budou lišit taktikou boje od svých nebesných kolegů. O vizuální stránce hry se rovněž hovoří jen v superlativech, stejně jako o zvucích. Datum vydání ale prozatím společnost TKO Software, která si vzala vývoj na starost, bohužel neupřesnila. Musíte si tedy vystačit s obligátním "někdy příští rok".

Zdroj: IGN, GameStar, GGMania

Váš názor Další článek: Brothers in Arms - paragáni míří na horu

Témata článku: , , , , , ,