Blizzard opouštějí samotní jeho zakladatelé!

Společnost Blizzard, která stojí za největšími herními peckami posledního desetiletí jako jsou Diablo, StarCraft nebo Warcraft, přišla o podstatnou část svých zaměstnanců. Barvy Blizzardu opustili Erich Schaefer, Max Schaefer a David Brevik (zakladatelé divize Blizzard North) a také čtvrtý, a možná nejdůležitější z nich, Bill Roper. Oficiální důvody jejich odchodu zní, že "se chtějí věnovat novým příležitostem".

Odchod klíčových lidí z těch nejvyšších míst přichází právě v době, kdy celý mediální kolos Vivendi Universal Games, který společnost Blizzard vlastní, prochází chaotickou tahanicí o to, zda bude prodán či ne. O samotný Blizzard už mělo zájem množství firem, ale skupina Vivendi Universal se svou divizi VUG stále snaží prodat pouze jako jediný celek. A v tom právě tkví kámen úrazu - namísto hesla "rozděl a panuj" (nebo spíš "rozděl a kasíruj") se VU mermomocí snaží sehnat peníze na svoje dluhy jediným velkým obchodem.

Podle oficiálních zpráv by nově vzniklá situace neměla mít sebemenší vliv na vývoj současných projektů jako World of Warcraft (preview) a StarCraft: Ghost, jakožto ani na vývoj herních sérií Diablo či Warcraft (viz. první dojmy z datadisku Warcraft 3: Frozen Throne). Uvidíme, co řeknou ty "neoficiální" zprávy.

Zdroj: BluesNews

Váš názor Další článek: Recenze: Morrowind: Bloodmoon - druhý návrat na Vvardenfell

Témata článku: , , , , , , ,