Blizzard pod útokem spammerů, věci se vyvíjejí k horšímu

Hry z dílny Blizzardu zažívají masivní útoky nezvaných návštěvníků

Všichni dobře víme, že chránit se v současnosti před hackery, crackery a všemožnými spammery je velice obtížné. Je totiž vždycky jednodušší zeď zbourat, tedy ochranu prolomit, než-li ji postavit. Blizzard Entertainment, firma, kterou většina hráčů miluje a uznává za její perfektní příspěvky, ať už do žánru real-time strategií (série Starcraft, Warcraft), či v podstatě vytvoření nového žánru hack n' slash, nebo-li akčních RPG (Diablo), má ovšem v současnosti velký problém - a to s různými spammery, kteří se rozhodli útočit na jejich nejnovější hry.

Do určité míry se to stále týká i kompetitivní karetní hry Hearthstone, ale v současnosti se, zdá se, spammeři zaměřili spíše na nejnovější počin Blizzardu, nedávno vydanou MOBU s názvem Heroes of the Storm. Nejdříve se spam začal raketově šířit na fórech battlenetu (ať už evropské, či americké mutace) a později se přesunul i do hry, kdy vám různí boti budou spamovat veřejný či soukromý chat, vždy s tímž sdělením: "něco je v nepořádku s vaším herním účtem, běžte se podívat na stránku www."něconěco".cn". Již samotná koncovka .cn pak naznačuje, že asi nepůjde úplně o oficiální zákaznické oddělení Blizzardu, ale spíše o adrenalinový výlet kamsi do Číny.

HOTM.png

Díky dobře vymyšlenému systému blokování hráčů a jejich nežádoucích spamů prozatím stačí spammerské účty manuálně zablokovat, ale to neznamená, že jde o trvale udržitelné řešení. Blizzard by měl zabrat a s masivními útoky čínských spammerů něco udělat, jelikož to trvale snižuje merit jejich hry, která, soudě dle vysoko nasazených cen (10 euro za nejdražší postavu 4 eura za nejlevnější, pokud nepočítáme slevy), se snaží být další luxusní značkou v jejich portfoliu. Držme jim palce.

Co se Heroes of the Storm týká, brzy bychom měli přinést podrobnou recenzi.

Diskuze (8) Další článek: Podívejte se na půlhodinu ze světa Kingdom Come: Deliverance

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,