Blizzard pracuje kromě Diabla i na dalších mobilních titulech

Diablo Immortal nebude jedinou mobilní hrou, kterou Blizzard v budoucnu vydá.

Asi už jste zaznamenali, že Diablo Immortal se setkalo s hodně nepříjemným přijetím ze strany hráčů. Ti vyčítali Blizzardu hlavně to, že místo plnohodnotného pokračování série se zaměřuje na "podřadnou" mobilní platformu.

Zdá se, že Blizzard se nebojí ještě přisypat sůl do ran už tak raněných hráčů. "Spousta z nás se v posledních letech přesunula od stolních počítačů ke trávení hodin hraním na mobilech. A spousta z našich nejlepších vývojářů se teď zabývá tvorbou nových mobilních her ze světa několika našich značek. Část je vyvíjená skrze externí spolupráci tak, jako tomu je u Diabla Immortal. Zbytek vyvíjíme čistě interně. Více informací budeme moci zveřejnit až později," řekl spoluzakladatel Blizzardu, Allen Adham.

"Zároveň mohu ujistit, že máme ve vývoji takové množství titulů, jako ještě nikdy dříve," pokračoval Adham. Pro Diablo Immortal se prý společnost rozhodla, protože mobilní telefony momentálně nabízejí možnosti srovnatelné s PC a konzolovým hraním. Mobilní verze prý přináší možnost představit Diablo mnohem širšímu publiku. 

"Pro naše věrné fanoušky můžeme ale říci, že máme několik Diablo týmů, které pracují na různých neoznámených projektech. Nezapomněli jsme na ně. Budoucnost je zářivá, nezapomeňte nás sledovat," uzavřel Adham.

Jak vnímáte tyto kroky Blizzardu? Je podle vás dobře, že se Diablo dostane mezi více lidí, nebo byste mu radši ponechali uzavřenější komunitu zarytých fanoušků?

 

Diskuze (3) Další článek: Twilight Impérium: opravdu VELKÁ hra (preview)

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,