Blizzard přiznal, že SWToR dokázal odlákat hráče od WoW

Prý dokonce přemýšleli o tom, že by free trial mohl být klidně do úrovně 60.

MMORPG World of Warcraft má asi dny největšího zájmu hráčů za sebou. Koncem roku 2010 mělo hru předplaceno takřka 12 milionů hráčů, v listopadu 2011 už to bylo „jen“ 10,3 milionů. Tvůrci se stále agresivně snaží lákat hráče zpět do hry, ať už v podobě Annual Passu (za rok placení WoW Diablo III zdarma), či nedávného Scroll of Resurrection (hráči, co už někdy WoW hráli, mohou se svojí postavou poskočit na 80. úroveň). Nicméně i tak před nedávnem musel Blizzard propustit 600 zaměstnanců.

Tvůrci populární MMO pochopitelně sledují, kam jejich hráči mizí, a producent John Legrave v rozhovoru pro Eurogameru řekl, že jednou takovou destinací je i konkurenční Star Wars: The Old Republic. „Pochopitelně, že hráči zkouší Star Wars – i náš vývojářský tým zkouší Star Wars! Jsem tedy jeden z mála lidí, co ještě pokračuje v hraní, ale ano, měli jsme pokles v počtu předplatitelů,“ řekl Legrave. Další část hráčů prý nehraje, protože čeká na datadisk Mists of Pandaria.

VIDEO: 5042 'World of Warcraft - Mists of Pandaria'

Dalším tématem v rozhovoru byl aktuální Free Trial systém, který dovolí hrát zdarma do úrovně 20. Podle Legrava je to dostatek, aby se hráč se seznámil se všemi základními mechanismy hry. Nicméně prý není nemyslitelné, že by hranice mohla být úroveň 40 či třeba 60. Aktuálně to sice nehrozí, ale rozhodně to není téma mimo diskuzi. Což neplatí o kompletním přechodu na free to play model: „Právě teď jsme velmi spokojeni s modelem předplatného, který nabízíme.“ Legrave si nicméně nechal otevřenou zadní branku rčením ve stylu: „nikdy neříkej nikdy“.

Zdroj: Eurogamer
Dostupné pro: PC
Žánr: RPG | MMORPG
Výrobce: Blizzard Entertainment | Webové stránky hry
Začátek prodeje: 2012?
Diskuze (6) Další článek: Představení GlassBoxu, enginu pro nový díl SimCity

Témata článku: , , , , , , , , , , ,