Blizzard se chlubí největší herní komunitou a stoupajícími zisky

To vše díky World of Warcraft a novince Overwatch

Během třetího čtvrtletí (Q3 - červenec až září) Activision-Blizzard oznámil, že díky titulům World of Warcraft a Overwatch má společnost Blizzard největší kvartální nárůst herní komunity na světě v historii s celkem 42 miliony aktivními uživateli.

Dle statistik tedy Blizzard téměř zdvojnásobil komunitu za pouhé dva roky. Tento údaj se pak zopakoval i ve finanční zprávě po spuštění datadisku Legion, kterého se prodalo na 3,3 milionů kopií za jeden den. Legion tak pomohl růstu o téměř 30% v posledním čtvrtletí.

Další skok v růstu herní populace pak Blizzard ohlásil po spuštění hry Overwatch, která v globálním měřítku dosáhla počtu 20 milionů aktivních uživatelů. Blizzard CEO Mike Morhaime řekl, že poslední dva Overwatch eventy ukázaly velký potenciál celkového obsahu. Více takových eventů jako například Summer Games nebo Halloween ho ještě zvýší.

05.jpg06.jpg07.jpg08.jpg
Overwatch je nový herní fenomén

Akční komiksová střílečka Overwatch pak drží první místo ve celkovém herním čase v rámci Korean Internet Game Rooms a to během celého třetího čtvrtletí. Takový výsledek neměl ani Hearthstone.

Měsíční počet uživatelů (MAU) dosáhl celkem 46 milionů během třetího čtvrtletí, což odpovídá 18% růstu za poslední dva roky. V součtu mají tak zákazníci (čtěte hráči) nahráno celkem 10 miliard hodin v rámci her od Activisionu. Blizzard pak odhaduje, že tento počet průměrně odpovídá 482 milionům aktivních hráčů za měsíc. 

Dalším, kdo dosáhl rekordní herní populace, je franšíza Call of Duty, která ve třetím čtvrtletí také poměrně dost rostla společně s tituly Destiny a jeho expanzí Rise of Iron.

Dále zde máme Activision Blizzard eSports network a Major League Gaming, kteří v partnerství se sociální sítí Facebook dosáhli celkem 50 milionů shlédnutí, což je 67% nárůst mezi čtvrtletími. Průměrný počet byl 11 milionů uživatelů během jednoho dne. V rámci eSportů pak své obraty sledovanosti zvýšil i Call of Duty World League Championship s rekordními 121 miliony shlédnutí.

01.jpg02.jpg03.jpg04.jpg
Activision-Blizzard se díky eSportu velmi daří

Zisky z in-game obsahu u her World of Warcraft: Legion, Overwatch Summer Games a One Night in Karazhan Adventure pro Hearthstone vynesly parádní 1 miliardu dolarů ve třetím čtvrtletí tohoto roku, což je lepší než se čekalo. 

V celkovém shrnutí pak ke konci tohoto čtvrtletí končícího 30. září dosáhly zisky u Activision-Blizzard kolem 1,57 milardy dolarů. Ve srovnání s předchozím rokem vzrostly o 58% a tehdy se vydělalo jen 990 milionů dolarů. 

Váš názor Další článek: Killing Floor 2 se na PS4 Pro dočká grafického zlepšení, podívejte se na trailer

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,