Blizzard vyhrál spor Battle.net vs BnetD

Společnost Blizzard vyhrála zatím poslední kolo již několik let se vlekoucího sporu ohledně svého Battle.netu a jeho freeware emulace neosucí název BnetD. BnetD je volně šiřitelný software, který vznikl počátkem roku 2002 a který emuloval Battle.net a tak umožňoval kolem roku 2002 hrát Blizzarďácké hry jako StarCraft, Diablo 2 nebo WarCraft 3 mimo oficiální servery.

Blizzard následně napadl BnetD s odvoláním na DMCA (Digital Millenium Copyright Act) a na své licenční smlouvy EULA jakožto porušení svého práva duševního vlastnictví. Případu se následně ujala nezisková společnost Electronic Frontier Foundation, která zastupuje programátory BnetD; ta argumentovala tím, že BnetD byl volně a legálně distribuován a že programátoři použili emulaci Battle.netu proto, aby jejich bez nároku na odměnu šířený program fungoval a nikoli proto, aby nějak porušili práva Blizzardu.

Soud v St. Luisianě ve státu Missouri rozhodl, že "jednotliví žalovaní ... porušili licenční ujednání (Blizzardu)". Electronic Frontier Foundation nicméně prohlásila, že se proti rozhodnutí soudu odvolá, protože "vytvářet alternativní možnosti využití pro legálně zakoupený software nemůže být považováno za protizákonné".

Zdroj: Gamasutra

Váš názor Další článek: Tvůrci Sama a Maxe zakládají nové studio

Témata článku: , , , , ,