Blizzard zvažuje možnost cross-play hraní pro Overwatch

Blizzard jedná se Sony a Microsoftem o dohodě na téma hraní mezi platformami. Propojí další hra dva odvěké rivaly?

Hlavní designér pro Overwatch, Jeff Kaplan, tvrdí, že Blizzard momentálně pracuje s novou situací na herním trhu, kterou vyvolává umožnění cross-play ze strany Sony. "Jsme nadšení z toho, co se momentálně děje okolo hraní mezi platformami. A je jedno, jestli mluvíme o Rocket League nebo třeba Fortnite. Neustále jsme v kontaktu s Microsoftem a Sony, abychom věděli, jaký je jejich přístup. Byla by to pro nás skvělá příležitost," komentoval Kaplan možnost hraní mezi Xboxem a PS4.

"Jde o hodně komplikovaný proces z technického a vývojářského hlediska. Zároveň i co se týče obchodní stránky věci. Ale samozřejmě bychom s nadšením všechny tyto výzvy přijali a porvali se s nimi. Rozhodně souhlasíme s přístupem hráčů, kteří se ptají, proč si na jednom systému nemohou zahrát s kamarádem na jiném. I my bychom tuto možnost rádi měli," odrážel potom Kaplan snahy o získání konkrétnějších informací.

Zatím není možné potvrdit, že se hraní Overwatch mezi platformami dočkáme, ale alespoň je vidět, že o něj Blizzard stojí a vše by tak mohlo být na dobré cestě. Uvítali byste potlačení konkurenčního boje v zájmu propojení komunity?

Váš názor Další článek: PUBG už je v databází PS Store, blíží se vydání na PS4?

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,