BlizzCon 2016: Co přinesl nějvětší svátek her od Blizzardu

Po roce zase skončil Blizzcon, legendární akce, která ohromila nejednoho fanouška Blizzardu.

Minulý týden mezi čtvrtkem a sobotou to všechno vypuklo. V pořadí již desátý BlizzCon v kalifornském Anaheim Convention Center. Pokud jste ho minuli, nevadí. Na ty nejzásadnější novinky, které přinesl, se podíváme. A taky něco navíc. 

Nálož soutěží

Na pořadu celé události bylo několik zásadních zlomů, které se týkaly hlavně prezentací her od Blizzardu a také jednotlivých soutěží, které už tradičně k BlizzConu patří. Výherci obdrželi peněžitou nebo symbolickou odměnu.

Výhry za první místo se pohybovaly vždy kolem více jak 2 tisíc dolarů, ale o to účastníkům primárně nešlo. Hlavní bylo se předvést s brilantně propracovanými kostýmy. Letos dominovaly hlavně ty ze hry Overwatch, na kterých bylo kolikrát více LED diod, než na mnohých vánočních oslavách.

222.pngQQQ.jpglll.jpg
BlizzCon 2016 ovládl cosplay / zdroj: PC Gamesn

Celkem se soutěžilo v kategoriích o nejlepší fan film, artový návrh (artwork), kostým, talent (zpěv, tanec apod.) a mimo jiné proběhla i aukce na charitu pro Children's Hospital of Orange County. Přispívatelé si mohli zakoupit nádherné zarámované artworky nebo figurky. 

World of Warcraft

Již tradiční titul se s příchodem patche 7.2 lehce pozmění, jak už to tak bývá. Tvůrci hráčům slíbili, že se zde objeví nový raid The Tomb of Sargeras obsahující 9 bossů a také dungeon Cathedral of Eternal Night se čtyřmi a modem létání. Každá classa si pak bude moct vydobýt vlastního epic mounta. 

patch-72-tomb-of-sargeras.jpg

Patch 7.2 přináší do Wow řadu věcí

Přidá se i prvek budování základny v rámci eventu Legion Assaults. Stavění určitého druhu budov pak zpřístupní rozdílný herní obsah, což je paráda. Lze se tedy tak dostat k novým world bossům apod. Co je pro každý nový patch typické, je změna talentů povolání - hlavně Hunter. Dále nás čeká rozdělení raidu Karazhan na dvě části plus bude mít heroic obtížnost.

V závěru také byl ohlášen nový pet Fel Kitty jménem Mischief. Peníze z jeho prodeje budou věnovány na charitu. 

Patch 7.2 přehled

Diablo 3

Letos slaví značka Diablo už dvacáté výročí. Ne každé hře z tehdejších dob se povedlo si udržet hráče natolik, aby byli ještě dnes aktivní. Někteří z nás si ještě pamatují na kvanta odvařených myší z Diabla 2. Pro třetí díl se ale tvůrci rozhodli vytvořit remake legendárního dungeonu o 16 úrovních z Diabla jedničky, kde se potkáte i s panem Řezníkem (Butcher).

diablo-iii-necromancer.jpg
Starý dobrý známý se vrací

Portálem se dostanete do Old Tristramu, kde vás přivítá Grisfold a další obyvatelé malé vesničky. Najdete zde původní hudbu i další ambienty, plus nově zpracované animace, které ale zachovávají onen retro styl 90. let. Prostě paráda. Taky zde najdete pár Easter Eggů.

Kromě toho se v Diablu 3 objeví i postava známá z druhého dílu a to Nekromant. Nestane se tak ale v rámci žádného datadisku, nýbrž se bude jednat o placený balíček na který budete potřebovat základní verzi hry i datadisk Reaper of Souls. Sem také přibudou nové lokace. 

Darkening of Tristram

Nekromant

Overwatch

Titul, který pomalu přerůstá ty ostatní z produkce Blizzardu, představil novou postavu hackerku Sombru. Její schopnosti budou spočívat v dočasné neviditelnosti a také vytvoření elektro magnetického pulsu, kterým bude moct vyřadit nepřátelské štíty a věže. 

Tady se trochu bojíme, že nastane klasická situace jako kdysi u Death Knighta ve World of Warcraft a sice ta, že nové povolání je vždy sice zajímavé, ale mnohdy zamává s vyvážeností hry svými přemrštěnými schopnosti. To se snad u Sombry nestane. Je ale potřeba trénovat, protože příští rok se rozjede Overwatch League, která umožní si regulérně vydělávat na život hraním - tedy jen těm nejlepším, jak jinak.

sombra-screenshot-002-fb6b4eea3c8822bf196065adc23a2e5f18d2b67a6ae3a91230e3e86e328f0956bc0c753996cd60e14011acde89eb0a981c8cda3884d084132b40a76d42320d0a.jpg
Sombra dokáže hackovat své nepřátele 

Kromě toho se také hráči dočkají nových režimů v mapě Eco Point Antarctica a během prosince se pak mohou těšit na úplně novou mapu Oasis. 

Gameplay Sombra

Vlastnosti

Hearthstone

Ke konci prosince vyjde nový datadisk Mean of Streets of Gadgetzan, jenž přinese do hry celkem 132 nových karet. Do hry bude zanesen i zcela nový prvek a to multi-class karty v rámci klanů z pouštního města Gadgetzan. Klany budou následující: Kabal, Jade Lotus a Grimy Goons a pod každý půjde zařadit jen určitý typ povolání.

Grimy Goons budou mít Huntera, Paladina a Warriora. Kabal dostane Mage, Priesta a Warlocka a Jade Lotus si pořídí Druida, Rogue a Shamana.

Streets of Gadgetzan

Heroes of the Storm

Novinkou k této hře budou dvě klasické postavy známé z World of Warcraft. Zemřelý král Stormwindu Varian Wrynn a vládce Molten Core Ragnaros. Varian se vrátí na scénu a podle informací z eventu jej bude možno hrát 6 různými způsoby a kromě toho bude tzv. multi-class tedy se hráč vybere buď styl Warrior nebo Assassin.

Zajímavostí Ragnarse bude to, že ve chvíli obléhání pevnosti protihráči ji bude lávový lord (hráč) schopen bránit jako raid boss. 

Varian

Ragnaros

StarCraft 2

Dalším kultovním titulem z dílničky Blizzardu je StarCraft, který dostane dvě nové mapy a vylepšenou umělou inteligenci.

Alexi Stukuv Co-Op Commander Preview

Toto vše přinesl letošní BlizzCon 2016 a nám nezbývá už nic jiného, než usednout k počítačům a čekat na další ročník, který bezesporu přinese mnoho dalších zajímavostí kolem her od Blizzardu.

Váš názor Další článek: Mass Effect: Andromeda se chlubí novým filmovým trailerem

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,