Blobby Volley – krásné vzpomínky na léto

Léto nám již očividně skončilo, avšak proč si jej trochu nepřipomenout dnešní plnou hrou, ze které léto a teplo určitě číší. Představte si horký písek pálící vás do nohou, slunce vám pěkně opaluje celé tělo, za vámi šumí moře – pěkná představa, zvláště v těchto sychravých dnech, kdy se venku prohání vítr a dává tušit, že brzy tu budeme mít zimu.
Ve hře Blobby Volley, jak název sám napovídá, si budete moci zahrát volejbal. A to ne volejbal jen tak ledajaký – půjde totiž o volejbal plážový. Hra je předělávka jedné hry z minulých let, která se tuším jmenovala prostě a jednoduše Voleyball. Hra tehdy běžela v nehezké CGA grafice, ale zase na druhou stranu byla dosti zábavná a nesmírně dobře hratelná.

Dnešní hra je jí neskonale podobná. Největší změnu však shledávám po oné grafické stránce, která je opravdu pěkná a hra se díky ní dobře hraje. Opět máme možnost hrát proti počítači, nebo proti svému kamarádovi společně těsníce se u klávesnice nebo za pomoci myši.

Hraje se stejně jako ve volejbalu. Vaše postavy, jakási záhadná želatinová stvoření, hru začnou vždy podáním, pak už probíhá samotná hra. Hlavním cílem hry je dosáhnout 15 bodů a porazit tak soupeře. Možná, že se vám hra bude zpočátku zdát velice těžká a že uhrát alespoň jeden bod je skoro nemožné, ale věřte, že to jde. Musíte však hodně trénovat a naučit se nějaké ty finty, s kterými už pak jde hra mnohem lépe. I když jsem měl nastavenou nejlehčí obtížnost, dlouho jsem také nemohl soupeře porazit, ale teď už to jde. Takže moje rada zní: cvičit a cvičit.

Grafika, jak jsem již zmínil, je příjemná, lahodící pro oči. Na pozadí vašeho hřiště je vidět moře, bleděmodrá obloha. Idylku ještě doplňují palmy a jemný písek všude okolo. I když to vypadá celkem pěkně, po nějaká době vám to vše začne připadat trochu stereotypní. Zde mohli autoři být trochu vizionáři a mohli nám sem dát na výběr více pozadí. No, co se však dá dělat. I za to jedno jsme jim vděční…

Tak, závěr je nasnadě – hra je dobrá, zábavná a určitě i chytlavá a stojí za kousek vaší pozornosti i v případě, že sporty moc v lásce nemáte. Hra má něco pod 700 kb a stáhnout ji můžete z Doupěte.

Blobby VolleyBlobby Volley
Diskuze (1) Další článek: Duke Nukem 1 aneb úsvit radioaktivního šílenství

Témata článku: , , , ,