Blood Omen 2: Kainova minulost před Soul Reaverem

Crystal Dynamics se z původního námětu Silicon Knights rozhodli vytěžit maximum. Po uchvacujícím Soul Reaverovi se chystá druhý díl. Ale navíc je na cestě pokračování temné minulosti upířího vládce Kaina. Takže se k nám blíží den vydání čtvrté hry ze světa Nosgoth. Bohužel žádný gigantický skok vpřed nečekejte. Nadšeni ale mohou být ti akčněji naladění.
Crystal Dynamics se z původního námětu Silicon Knights rozhodli vytěžit maximum. Po uchvacujícím Soul Reaverovi se chystá druhý díl. Ale navíc je na cestě pokračování temné minulosti upířího vládce Kaina. Takže se k nám blíží den vydání čtvrté hry ze světa Nosgoth. Bohužel žádný gigantický skok vpřed nečekejte. Nadšeni ale mohou být ti akčněji naladění.

Asi ne všichni čtenáři hráli jak Blood Omen: Legacy Of Kain, tak Legacy Of Kain: Soul Reaver, takže začnu malou rekapitulací. V prvním díle jste hráli za Kaina, který byl úkladně zabit a pro svou krutou minulost se proměnil v upíra. V nové podobě „žil“ v touze pomstít svou vraždu. Svůj cíl nakonec naplnil. V Soul Reaverovi je hlavní postavou Raziel, který je Kainem zlikvidován pro svůj rychlý evoluční vývoj, protože tím narušil Kainovu neohrozitelnost. Také Razielův „ostatek“ je poháněn touhou po pomstě za zneuctění jeho upírského těla. Jeho tažení je přerušeno nápisem: „To Be Continued.“ Zatímco Soul Reaver 2 bude přímým pokračováním prvního SR, Blood Omen 2 se vrací zpět do minulosti a vysvětluje okolnosti Kainova vzestupu k moci. Kain chystá poslední útok na města Nosgothu, ale narazí na mocné nepřátele Seraphiny – rytíře, kteří chrání křehké a zranitelné lidi před zdrcující upíří armádou. A velitel těchto rytířů Kaina na hlavu porazí a téměř jej zabije. Kain přichází o svůj legendární meč a upadá na 200 let do hlubokého, smrti podobného spánku. Blood Omen 2 začíná ve chvíli, kdy se Kain značně vzteklý probouzí a touží po krvi a po svém meči.

Blood Omen 2Blood Omen 2

Blood Omen 2Blood Omen 2

Jak jste si mohli přečíst, zápletka Blood Omen 2 se neliší od těch předešlých. Po pravdě jediných podstatných změn, kterých se BO2 snad dočká, je větší akčnost a užší zaměření na souboje, jejich choreografii a zbraně. Kain bude po svém procitnutí slabý a bude opět dávat dohromady ztracené vlastnosti, kterých bude tentokrát celých šest. Navíc se za 200 let lidé naučí stavět neviditelné clony, které jsou pro upíry neprostupné. Proto jedna z později získaných vlastností umožní Kainovi ovládat lidské bytosti, s jejichž pomocí není problém clonu otevřít. Jelikož Kain není troska jako Raziel, stále jako upír potřebuje krev. A jestliže je Kain slabý nebo zraněný, pro žízeň neváhá zabíjet. Například pokud v souboji zneškodníte člověka a chcete se „napít“, následuje krátká scénka, ve které je ze vzdálenosti přibližně jednoho metru detailně zobrazen proces sání. Bohužel Kain bude pravděpodobně opět krev vycucávat z dálky (z úst oběti krev poletí do chřtánu nenasytného upíra) a nebude se zakusovat do krčku. Poté si Kain mlsně otře ústa i obličej a půjde si po svých. Škoda.

Vrátím se zpět k soubojům. Jelikož BO2 se zaměří na souboje a tedy rozličné způsoby likvidace protivníků, stupeň akce a brutality v BO2 stoupá stejnou měrou. Kain bude ovládat rozličné způsoby prznění lidských těl. Jeden příklad: vytrhávání srdce. Repertoár se rozrůstá o škrcení, po zlodějsku zabíjení ze zálohy apod. Designéři slibují přidání spousty dalších pohybů (podle mě už Soul Reaver nebyl animovaný špatně) jako například různé obranné techniky pro krytí úderu. Rytíř, který vykrývá Kainovy údery, už nebude prkenně stát schovaný za štítem, ale bude mečem srážet výpady a nastavovat zbraň z různých úhlu. Různé pohyby budou i pro štít. Výběr zbraní se rozšiřuje na dvanáct, přičemž budete moci zvedat zbraně po padlých bojovnících a už nepůjde jen o různé podoby bodce jako v SR. Kainovy útoky budou rozděleny do tří kategorií. Blokovatelné jednoduché útoky, složitější nevykrývatelné a něco na způsob comb z bojových her.

Blood Omen 2Blood Omen 2

Blood Omen 2Blood Omen 2

Co nás nakonec čeká? Těžko říct. Po grafické stránce si troufám říct, že engine je naprosto shodný s přicházejícím Soul Reaverem 2, možná je dokonce o něco horší. Koukněte na obrázky. Nicméně autoři mají do konce roku 2001, kdy má být Blood Omen 2 vydán, ještě spoustu času.

Diskuze (1) Další článek: Lemmings 32k – známá klasika v 60 kb zdarma

Témata článku: , , , , , ,