Blu-Ray údajně porušuje cizí patent

Americká mezinárodní obchodní komise (ITC) oznámila, že zahájila vyšetřování ohledně možného porušení patentu na použití krátkovlnných diod, mimo jiné i v přehrávačích Blu-Ray. Učinila tak na základě stížnosti bývalé profesorky Kolumbijské univerzitě.

Nedávno jsme vás informovali, že válka formátů nové generace je dobojována a vítězný Blu-Ray hodlá podporovat dokonce i společnost Microsoft. Celou situaci však ještě může zvrátit průzkum ITC, která vyšetřuje stížnost profesorky v důchodu Gertrude Neumark Rothschild. Ta tvrdí, že zařízení používá krátkovlnné (v tomto případě pochopitelně modré) diody, na které má ona patent, takže je technologie Blu-Ray zahrnuta mezi další vyšetřované.

Šetření přitom probíhá u více jak třicíti velkých společností, mimo jiné i značek LG, Motorola, Nokia, Samsung, Sharp, Sony, nebo i k ní konkurenční Toshiba. Nejedná se pouze o technologii Blu-Ray, ale i jiné, protože diody tohoto typu jsou používány i v handheldech, mobilních telefonech, billboardech a dalších zařízeních. Do čtyřiceti dnů by měl úřad podat časový plán, v němž bude stížnost vyřešena, mezitím bude celou věc šetřit.

Zdroj: Gamespot

Diskuze (11) Další článek: Recenze: Imperium Romanum – tuhle hru už jsem hrál

Témata článku: , , , ,