Boj s piráty v roce 2002

Výroční zprávu o potírání počítačového pirátství v oblasti počítačových her vydala společnost Software Security, která u nás funguje už pět let. Kromě vyřešených případů za minulý rok má SWS v hledáčku dalších 170 porušovatelů autorského práva.

Podle zprávy společnosti Software Security bylo na základě firemního trestního oznámení odsouzeno 46 počítačových pirátů. SWS původně podala 87 oznámení, z toho 59 se vztahovalo k nelegálnímu šíření nebo používání her na osobní počítače, zbylých 28 oznámení se týkalo platformy Sony Playstation. Poměř rozsudků byl 34:12 „ve prospěch“ PC pirátů. Kromě klasického nelegálního šíření her se žaloby dotkly i provozovatelů některých heren, kteří používají ve svých zařízeních jednouživatelské verze her.

Podle ředitele společnosti Jiřího Jakubka chystá v současnosti SWS podání dalších 127 trestních oznámení, přičemž získávání důkazního materiálu trvá podle něj až jeden rok. Za celou dobu své činnosti registruje SWS 5360 osob, které se nějakým způsobem dopouštěly porušování  autorských práv. Kromě práce vlastních detektivů SWS spolupracuje také s BSA, Policií ČR a také s IFPI a českou protipirátskou unií.

Diskuze (1) Další článek: Red Faction 2 bude i pro PC, Xbox a GameCube!

Témata článku: