Boom Karts: Multiplayer Kart Racing - Mario Kart z tržnice | Recenze

Nějaká ta rychlovka do kapsy není nikdy na škodu.

Co baví

  • Jednoduchá hratelnost
  • Rychlé připojování
  • Na chviličku zabaví

Co vadí

  • Důraz na nákupy v aplikaci
  • Graficky neohromí
  • Brzký stereotyp
6/10
Hodnocení

Kolotoč rozvolňování se konečně rozjel a naše mobilita začíná stoupat. Společně s ní ale pochopitelně i potřeba nějaké té slušné mobilní hry do kapsy. Jen tak pro jistotu, kdyby bylo třeba zabít dlouhou chvíli. Vyzkoušeli jsme pro vás tentokrát závodní záležitost Boom Karts – Multiplayer Kart Racing. Kde titul bere inspiraci a do jaké míry ho lze pro příležitostné hraní doporučit?

Mario, doženu tě

Za hrou stojí vývojářský tým Fingersoft, který si v motorových záležitostech libuje. Kousky jako Garage Empire nebo Hill Climb Racing díru do světa sice neudělaly, svědčí ale o úzkém směřování studia. Protentokrát však byla inspirace čerpána zaručeně jinde. Boom Karts se totiž snaží přinést vlastní alternativu veleúspěšné legendy Mario Kart.

Screenshot_20210513-130848_Boom Karts.jpg
Po grafické stránce hra neohromí

Základní premisou hry jsou tak jednoduché, avšak poněkud bláznivé závody v maličkých vozítkách na těch nejextrémnějších tratích, které si lze představovat. I zde hraje prim především důraz na zábavu než snaha vytvářet závodní simulaci. Do jisté míry se Boom Karts své prapůvodní idei celkem i přibližuje, při pečlivém zkoumání ovšem zjistíme, že jde o laciný klon z tržnice, který díru do světa opět neudělá.

Screenshot_20210513-124425_Boom Karts.jpgScreenshot_20210513-124452_Boom Karts.jpgScreenshot_20210513-124619_Boom Karts.jpg
Některé závody jsou docela zábavné

Po vytvoření vlastního závodníka budete vrženi do kolotoče tutoriálů a prohlídek veškerých možností hry. Ty se zdají zprvu celkem rozmanité, opak je ale pravdou. Většinu času naštěstí budete trávit buď na trati nebo v garáži. A je třeba poznamenat, že bez nějaké té prácičky na autě si v online světě postupem času moc dobře nezajezdíte.

Rakety, blesky, mýdla

Boom Karts jsou takové ty klasické oddychové závody, ve kterých můžete bez okolků vypnout. Hra vás během několika sekund spojí s ostatními hráči, kteří budou společně s vámi usilovat o vítězství v krátkém závodu, povětšinou vypsaném na tři okruhy. Žádné překvapení se zde rozhodně nekoná.

Screenshot_20210514-162514_Boom Karts.jpg
Ovládání je klasické, palce vše vyřeší

Budete upalovat vpřed, škodit svým nepřátelům a vyhýbat se jejich zbraním. Do toho občas aktivujete nějaký ten powe-up a budete se modlit, ať vás nepřátelská raketa nesestřelí těsně před cílem. Závody mají šmrnc a celkem slušně plynou. Jedná se vždy o jednohubku, kterou jste schopni zpracovat za tři minuty.

Screenshot_20210513-131227_Boom Karts.jpgScreenshot_20210514-101945_Boom Karts.jpgScreenshot_20210514-102016_Boom Karts.jpg
Okruhů není příliš, stejně jako celkového obsahu

Za každé vítězství potom inkasujete nějaké ty penízky, které lze investovat do vylepšení vozítka. Učinit tak lze v několika oblastech, nainstalovat však můžete vždy jen omezený počet jednotlivých dílů. Je tak na vás, zda dáte přednost rychlejšímu autíčku nebo např. odolnosti před útoky nepřátel. Nikoho v dnešní době jistě nepřekvapí skutečnost, že v tomhle všem je nějaký háček. A skutečně. Penízky se totiž nekupí zrovna rychle a otevírání truhliček s pokladem je časově podmíněné. Pomoci si tak lze pouze reálnými investicemi.

Cink, cink

Hra do nákupů nenutí nikterak super agresivně a je třeba říct, že celkem pohodlně si lze zajezdit i bez této otravné záležitosti. Jenže pak už vám skutečně zbyde jen to kolovrátkové ježdění, protože vylepšovat, upgradovat či nakupovat vám prostě zůstane zapovězeno. Nějaký ten tlak zde tedy skutečně je. Urychlit postup si můžeme jedině shlédnutím nějaké té otravné reklamy. Kdo takto učiní, bude jistě efektivnější. A možná se dostane i k nějakým těm estetickým věcem.

 

Zkrátka a jednoduše, Boom Karts představuje skutečně primitivní herní záležitost, která se v jádru točí okolo reálných nákupů v aplikaci.

 

Zkrátka a jednoduše, Boom Karts představuje skutečně primitivní herní záležitost, která se v jádru točí okolo reálných nákupů v aplikaci. Samotné závodění sice není úplně nejhorší, nevydrží však díky svému podprůměrnému obsahu na dlouho. Pochválit naštěstí můžeme dobrý technický stav a téměř instantní připojování do samotné hry. Díky výrazně stylizované estetice navíc nejde o nějaký náročný kousek, zahrajete si tak téměř na všem.

Screenshot_20210514-161224_Boom Karts.jpg
Nákupy ve hře nejsou zrona nejlevnější

V redakci byla hra testována na telefonu Samsung A52 5G, který chod hry téměř ani nezaznamenal. Stejně tak je na tom i výkonnější model Galaxy S20 a hru bez problémů zvládal i iPhone 12 Mini. Co se samotného ovládání týče, vývojáři pochopitelně sáhli po rozložení na šíři zařízení. Zatáčet budete prostřednictvím palců, aktivovat své vychytávky potom nad tlačítkem pedálu. V tomto ohledu není co vyčítat a děkujeme vývojářům, že nás ušetřili kolíbání telefonem. Tady samozřejmě platí, že čím větší telefon, tím pohodlnější ovládání. 

Verdikt

Celkově ale rozhodně není o co stát. Na krátké poježdění hru rozhodně doporučíme, na dlouhodobé hraní to však určitě není. Boom Karts nemá již po několika desítkách závodů co nabídnout a tlačí hráče až moc okatě do nákupů v aplikaci. A to skutečně nesnášíme!

Hra byla recenzována na telefonech Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy S20 a iPhone 12 Mini. Za zapůjčení zařízení děkujeme obchodu Smarty. 

Diskuze (1) Další článek: Razer BlackWidow V3 Mini HyperSpeed: bezdrát v malém těle | Recenze

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,