Britské úřady vyšetřují No Man's Sky kvůli podezření z klamavé reklamy

Britský orgán pro regulaci reklamy Advertising Standards Authority (ASA) vyšetřuje nedávnou explorativní adventuru No Man's Sky. Rozhodl se k tomu poté, co si u něj řada lidí stěžovala na marketing hry.

Marketing, který hra použila, byl prý potenciálně zavádějící. Zástupce úřadu to potvrdil webu Eurogamer. Momentálně probíhá analýza tvrzení lidí na Steamu a jednání s lidmi z Hello Games. Úřad má v pravomoci zablokovat reklamy, které se mu můžou zdát klamavé, falešné nebo zavádějící.

Jeden uživatel Redditu tvrdí, že o vyšetřování má více informací. Podle něj ASA požádala Hello Games, aby jim vysvětlili video, které studio zveřejnilo před vydáním hry, ve kterém je ukázán chystaný obsah No Man's Sky. Předmětem diskuze je prý i grafika, která nevypadá jako v propagačních materiálech.

Není to první hra, kterou úřad zkoumá. V minulosti se zabýval i Hitman: Absolution, u kterého si lidé stěžovali, že jeho reklamy propagují násilí. ASA pochybení nezjistila.  

Nicméně No Man's Sky není v dobré pozici. Je dost možné, že jeho marketing bude opravdu shledán závadným. Pokud se tak stane, ovlivní to prodeje hry na celém světě. 

Diskuze (3) Další článek: Kingdom Come: Deliverance si našlo vydavatele, bude jím Deep Silver

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,