Brutálně upravený Skyrim skoro nepoznáte, grafiku vylepšilo na sto úprav

Jsou hry, které si zahrajete a zapomenete. A pak jsou tu hry, které zrají napříč generacemi. Ptáte se, jak může zatím poslední dobrodružství ze světa svitků vypadat, když se na něj aplikuje stovka módů? Podívejte se.

The Elder Scrolls V: Skyrim vyšel před solidními šesti lety a stále patří mezi aktivně hrané tituly, především díky perfektně vybalancované struktuře questů a jejich začlenění do herního světa. Přetrvávající zábava a zážitky ve světě svitků jsou ale jen jedním z důvodů, proč je hra stále na vrcholu. Jde především o komunitu moderů, která nespí a vytváří pro hru stovky a stovky různých úprav. Některé jsou úsměvné, některé účelné a další se soustředí čistě na grafickou stránku věci.

A právě v této oblasti dokáže Skyrim překvapovat jako žádná jiná hra, což ostatně potvrdil bloger s nickem Unreal, který kombinuje módy už od roku 2012. Zkombinovat správné módy totiž není žádná legrace a mezi nejnovější aktualizace blogera patří grafická stránka, podpořená více jak stovkou rozličných módů.

10393334616_2f79b32f2b_o.jpg

Jak podotýká sám Unreal, především módy s detailně vykreslenou trávou dělají Skyrim prakticky nehratelný, s rychlostí 5 snímků za sekundu. Jde tu ale především o příslib do budoucna. Konzole nové generace a high-end PC sestavy totiž v brzké době dokážou rozkousat i tak velká sousta a my si budeme moci užívat grafiku, znázorněnou níže, bez sebemenších problémů. Potenciál next-genu je ale zcela pochopitelný. Tady jde především o to, co šikovní lidé dokážou vykouzlit s několik let starou hrou. Uznejte sami, za podobný vizuál se nemusí stydět ani nejnovější herní pecky a pravděpodobně i hry v minimálně letošním roce.

Ostatně, obrázky řeknou více jak tisíc slov.

Diskuze (6) Další článek: E3 2017: nejžhavější hry a nejlákavější sliby výstavy

Témata článku: , , , , , , , , , , ,