Brzy budou obchody plné konzolí Xbox360

Peter Moore z Microsoftu prohlásil na konferenci DICE v Las Vegas, že nedostatek Xboxů 360 brzy skončí. Doslova prohlásil: "Během příštích čtyř až šesti týdnů si bude kdokoliv moci normálně zajít do obchodu pro Xbox 360." Dále řekl, že problém byl zapříčiněn nedostatkem komponent, ale to se již podařilo vyřešit. I když problémy částečně zapříčinila snaha vydat přístroj v Evropě, Americe a Japonsku zároveň, byla prý tato strategie správná.

  

Moore pochválil i výsledky služby Xbox Live s tím, že proběhlo více než 4 miliony stáhnutí od launche Xboxu 360. Zatímco k Xbox Live se připojilo pouze 10% vlastníků původního Xboxu, u Xboxu 360 je to již 54%. A Microsoft se bude snažit toto "udržet po celou dobu životního cyklu Xboxu 360." Velkého úspěchu se dočkala prý i služba Xbox Live Arcade - bylo provedeno přes 2 miliony stáhnutí a více než 35% těch, co si stáhli demo na Geometry Wars, si koupili i plnou verzi, což je podle Moora impresivní výsledek.

Karel Kališ komentuje: Uvidíme, zda se Microsoftu nyní, když je Xboxů dostatek, podaří splnit svoje plány na prodej 5 milionů kusů konzole do konce fiskálního roku, jak jsme vás o tom už informovali dříve. I když v Japonsku je na tom prodej mizerně, stále se jedná o jedinou next gen konzoli na trhu. A neustálá nejistota kolem přesného vydání obou konkurentů, tedy PS3 a Revolution, může Microsoftu docela hrát do karet.   

Zdroj: Eurogamer

Váš názor Další článek: Čeká nás Tekken pro PSP

Témata článku: , ,