Bude anglikánská církev žalovat Sony?

Stanice BBC oznámila překvapivou zprávu: Anglikánská církev zvažuje žalobu proti společnosti Sony v souvislosti s hrami. Církev totiž nedala Sony právo k použití interiéru manchesterské katedrály ve střílečce Resistance: Fall of Man, kde v jedné herní scéně musí hráč bojovat uvnitř této katedrály proti hordám nepřátel.

Anglikánská církev požaduje, aby se Sony omluvila a stáhla hru v současné podobě z obchodů; v opačném případě hodlá podat proti společnosti Sony žalobu. Manchasterský biskup k celé kauze řekl: "Je nepochopitelné a velmi nezodpovědné, pokud globální výrobce předělá jednu z našich velkých katedrál ve fotorealistické kvalitě – a pak povzbuzuje lidi, aby v ní bojovali s puškami." Zašel dokonce tak daleko, že celou kauzu označil za "znesvěcení".

  
Resistance: Fall of Man

Sony prohlásila, že celou kauzu bere velmi vážně, a že okamžitě zkontaktuje církevní autority a zahájí s nimi jednání o celé záležitosti. "Resistance: Fall of Man je fantastická sci-fi hra a není založená na realitě. Věříme, že jsme vyjednali a získali všechna potřebná povolení nezbytná k vytvoření této hry," uvádí se v tiskové zprávě.

Tiskový mluvčí britské pobočky Sony k tomu v rozhovoru pro The Sunday Times dodal: "Je to hra, není to video ani fotografie. Je to zábava, stejně jako Doctor Who je sci-fi." Aktuální epizoda seriálu Doctro Who s názvem "The Lazarus Experiment" obsahuje závěrečnou bitvu odehrávající se v somersetské katedrále ve Walesu.

Zdroj: Gamespot

Diskuze (23) Další článek: Preview: Brothers in Arms: Hell`s Highway – druhá světová jen tak neomrzí

Témata článku: , ,