Bude Microsoft dělat Blu-Ray pro X360?

Steve Ballmer, současný šéf společnosti Microsoft, oznámil, že jeho společnost hodlá podporovat formát Blu-Ray. O uvedení mechaniky pro konzoli Xbox 360 se zatím spekuluje, ale žádné oficiální prohlášení ji nepotvrdilo.

Naši kolegové z magazínu Živě vás informovali o rozhovoru s výkonným ředitelem společnosti Microsoft, kterým je již nějakou chvíli Steve Ballmer, na vývojářské konferenci MIX08. Zajímavé však je, že mimo tanečků pro vývojáře se také zabýval budoucností paměťových médií, když oznámil, že Microsoft hodlá podporovat formát Blu-Ray. Tento krok je prý logický po nedávném ukončení podpory konkurenčního média HD DVD jeho tvůrci.

Microsoft se však rovnou nepřitočí k Blu-Ray, zatím byla oficiálně oznámena jen podpora ovladači pro Windows. V herním průmyslu je totiž Blu-Ray v podstatě konkurenční formát, protože za ním stojí konsorcium vedené společností Sony. Přesto však kolují zvěsti, že i když je Blu-Ray mechanika součástí konzole PS3, mohl by se Xbox 360 časem dočkat i externí mechaniky pro toto médium. Podle slov zástupců Microsoftu nezáleží až tak na příslušenství, jako na rozsáhlé sbírce kvalitních her, kterou prý Xbox 360 oplývá.

Zdroj: Gamespot

Váš názor Další článek: Galerie: Grand Theft Auto IV

Témata článku: , , , , ,