Bude NHL 09 nejlepší sportovní hrou?

Redaktoři zahraničního internetového magazínu Shacknews si dali tu práci a sestavili žebříček šesti důvodů proč bude podle jejich názorů nové NHL nejlepší sportovní hrou vůbec. I přesto, že se v redakci se všemi jejich názory tak úplně neztotožňujeme, je pravdou, že zvolili skutečně pádné důvody, které do budoucna nastaví laťku kvality nebezpečně vysoko. Snad.

ger1.jpgger2.jpg

Prvním, pro mnohé nejdůležitějším, plusem NHL 09 je bezpochyby možnost hrát šest-proti-šesti. Společnost EA totiž prozradila, že plánuje začlenit do hry možnost takzvaného kooperačního multiplayeru, kdy si s kamarády rozdělíte role na kluzišti (včetně brankáře) a vyrazíte vstříc zářné budoucnosti. I když se jedná o vynikající featurku, a podle dosud uvolněných videí vypadá vážně slibně, trochu se bojíme celkového provedení. Nehledě na to, že se nejedná o bůh ví jakou bombu, neboť stejnou "vymoženost" nalezneme i u nového ročníku FIFA, což vypadá snad ještě slibněji.

Druhým důvodem je notně vylepšený fyzikální systém, který by měl zajistit maximálně uvěřitelný herní zážitek. Programátoři jmenované společnosti si na tom tentokráte dali skutečně záležet a slibují, že se už nemusíme bát nereálných situací a neuvěřitelných brankářských zákroků.

czech1.jpgczech2.jpg

Na třetím místě s v žebříčku Shacknews umístilo ovládání, které se rovněž dočkalo drobných úprav. Hra by se tak měla stát mnohem plynulejší, což budou zajišťovat především vaše reflexy a jemná motorika. Po testování v NHL 07 se totiž vývojáři rozhodli uchýlit k modelu, v němž levým analogem míříte, zatímco pravým ovládáte přímo hokejku. Zapomeňte tak na mačkání tlačítek, po vzoru SKATE budete i zde různé druhy střel provádět pouhými pohyby páček.

Čtvrtá pozice patří kupodivu, leč zcela logicky, opět ovládání. V EA si totiž byli vědomi, že výše zmíněné hrátky s analogy nemusí být všem po chuti, díky čemuž je možné pár magickými kliknutími vrátit vše zpět na tlačítka a užívat si hru tak jak ji známe ze spousty předchozích ročníků.

russia1.jpgrussia2.jpg

Jako předposlední se v žebříčku umístil Pro mód, tedy tvorba vlastního hráče, s nímž se můžete pokusit dostat až do NHL. Zapomeňte na rychlé draftnutí vaším oblíbeným týmem. Místo v kádru si budete zkrátka muset zasloužit. A pokud se vám to nelíbí, je to váš problém.

Poslední místo je pak spíš výlevem redaktora, jenž hájí názor, že je hokej nejlepším sportem ze všech. Ať už s ním ale souhlasíme, či nikoliv, faktem zůstává, že tato skutečnost nebude mít na kvalitu výsledného produktu až takový vliv. Nebo snad ano?

Zdroj: Shacknews

Dostupné pro: PC, X360, PS3, iPhone
Žánr: Sportovní | simulace ledního hokeje
Výrobce: EA Sports | Webové stránky hry
  • Je to hokej
  • Be a Pro není špatná idea
  • Nízké HW nároky
  • Není to realistický hokej
  • Zastaralá grafika
  • Minimum vylepšení
  • Krkolomné možnosti on-line hry
Váš názor Další článek: Demo Mercenaries 2 na Xbox Live

Témata článku: , , , , , , ,