Bungie se upsalo Activisionu

Společnost Microsoft dnešním dnem přišla o exkluzivitu kvalitního vývojářského studio, které pro ně tvoří sérii Halo. Ano, jedná se o zkušené borce z Bungie, jenž se upsali na deset let společnosti Activision.

Skalní příznivci akce Halo se však nemusejí bát, tým dokončí očekávané Halo: Reach a až potom se bude věnovat novým projektům, které bude exkluzivně distribuovat Activision. Jednou hrou by klidně mohlo být nedávné obnovení práv pro značku Marathon. Zde by se ještě hodilo zmínit, že Microsoft k celé kauze dodal, že jejich partnerství s Bungie zůstává stejné, i přes zmíněné ohlášení. Je tedy dost možné, že studio bude i nadále pracovat na titulech řadicích se k sérii Halo, což tak trochu naznačila i tisková zpráva vývojářského týmu: "Bungie i přes dohodu s firmou Activision zůstává nezávislým studiem."

Zpět ale k dohodě mezi Activisionem a Bungie. Ve smlouvě totiž stojí, že vydavatel nebude mít nárok na žádnou značku, kterou studio vytvoří a ani na samotné převzetí, což je velmi důležité – alespoň se nebudou opakovat problémy, jako mají zakladatelé úspěšného Infinity Ward s Call of Duty, potažmo Modern Warfare sérií.

Bungie dále prozradilo, že jejich chystaná hra pro Activision bude zapadat do žánru akcí a vyjde na všechny platformy, pravděpodobně myšleno PC, Xbox 360 a PlayStation 3.

Více informací prozatím drží Activision a Bungie pod pomyslnou pokličkou a pravděpodobně ji zvednou v červnu na E3 v Los Angeles.

Zdroj: Videogamer, VG247

Váš názor Další článek: Demo Free Realms na E3

Témata článku: , , , ,