Byl oznámen nový Fear Effect, na Kickstarteru startuje brzy

Nové pokračování Fear Effect se chystá na Kickstarter. S požehnáním od Square Enix.

Proč Kickstarter? Hra totiž nepotřebuje takový rozpočet, jako původní Fear Effect na PS. Bude se jednat o indie projekt od málo známého francouzského studia Sushee, které před dvěma lety pracovalo se Square Enix na hře Goetia. A Square Enixu se nápad na nový Fear Effect líbil.

Hráči by se měli připravit na zásadní změny jak ve vzhledu, tak v hratelnosti hry. Jsme malý tým 10 lidí, ne jako Kronos. Jsme indie tým. Chceme udělat něco, co bude sérii respektovat, Fear Effect 3 však neplánujeme. Bude se jednat o zcela nový Fear Effect s novým nápadem,“ uvedlo studio.

Fear-Effect-Sedna-Art-2.jpgFear-Effect-Sedna-Art-1.jpgFear-Effect-Sedna-Screen-1.jpgFear-Effect-Sedna-Screen-2.jpg

Dočkáme se prý izometrické perspektivy, díky které bude možné ovládat až 5 postav zároveň. Boj bude založen více na strategii. Cílem je, aby postavy spolupracovaly a své útoky kombinovaly za účelem maximálního efektu.

Co se týče příběhu, nejedná se o reboot. Naopak, hra navazuje na děj druhého a třetího nevydaného dílu. Příběh třetího dílu byl totiž hotov ještě před tím, než byla hra zrušena, a tak Square Enix dalo Sushee povolení, aby ho využilo.

Pokud se cíl Kickstarteru, který je 100 000 eur, splní, nového Fear Effectu se dočkáme na PC někdy v polovině příštího roku. 

Diskuze (1) Další článek: Telltale Games chystají nový hororový projekt

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,