PC | Xbox One | X360 | PS3 | Akce

Bývalý vývojář Assassin’s Creed 2 obviňuje Shadow of Mordor z kopírování

Určitě jste včera postřehli premiérové záběry z připravovaného fantasy titulu Middle-earth: Shadow of Mordor, která si zcela zjevně půjčuje mnohé prvky z jiných her. Bývalý zaměstnanec Ubisoftu nyní hru obviňuje z vykrádání Assassin’s Creed 2.

Pokud jste debutové záběry ještě neviděli, určitě to co nejrychleji napravte. Monolith totiž už v pre-alfa verzi dokázal uhranout většinu hráčů a z Shadow of Mordor se rázem stal černý kůň letošního roku. Vypadá to zkrátka zatraceně dobře. O tom ale tato aktualita není.

Pokud se dobře zadíváte do jednotlivých animací a aspektů, prý je možné dobře vidět prakticky identické animace a pohyby ze hry Assassin’s Cred 2. Nemluvíme tu o vypůjčení, ale vyloženě vykrádání druhého dílu. Alespoň to tvrdí bývalý zaměstnanec Ubisoftu a vývojář Charles Randall.

Může mi někdo říct, co dělá zdrojový kód a další aspekty Assassin’s Creed 2 ve hře Middle-earth: Shadow of Mordor?“ napsal Randall na svém Twitteru. Poté, co zareagovalo hned několik fanoušků a kolegů z branže, přidal další tweet: „Podívejte se na video, jsou to totožné prvky z AC 2. Strávil jsem dva roky civěním na hru, vím, o čem mluvím.

 

 

Na celou situaci již zareagoval Monolith, který prohlásil, že Assassin’s Creed 2 nebyla hra, kterou by vývojáři chtěli vědomě kopírovat. Redakce Doupěte si navíc myslí, že by to nikomu ani nevadilo. Hra totiž vypadá skvěle, a pokud si vypůjčí to nejlepší z dalších her, hratelnosti to jen prospěje. Nebo ne?

Diskuze (1) Další článek: Letošní verze Apple TV prý bude podporovat i hry

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,