Byznys hrátky: nejvíce sexy hráči i násilí v progamingu!

Soutěž o „Nejvíce sexy hráče“ je v plném proudu, máme pro vás fotky současných lídrů! * Světem progamingu otřásl skandál, který nemá obdoby * Co jsou to nezávislé hry? Existují vůbec? * Haitská aféra pokračuje, tvůrci GTA: Vice City se třesou! * Tituly EA v nabídce ATC * Chcete být lokalizačním managerem české Cenegy?

Jak vypadají "nejvíce sexy" hráči?

Dnešní byznys hrátky zahájíme vskutku netradičním tématem - soutěží „Nejvíce sexy hráč“, o níž jsme vás informovali již v září a v níž mohou hráči a hráčky soutěžit o titul herního "symbolu". Po dvou měsících jsou konečně známy první hmatatelné výsledky - do soutěže se tak již přihlásilo přes tisíc lidí, kteří si mezi sebou rozdělili neuvěřitelných 4,7 miliónů hlasů. Zatímco v USA prozatím výherci nebyli vyhlášeni (a podotknu, že dobrým umístěním mohou získat týdenní dovolenou v Anglii), právě Velká Británie již své nejvíce sexy hráče zná - ti pro změnu získali skvělou sedmidenní dovolenou v Holywoodu.

Díky velkému zájmu však soutěž nekončí. Stále se můžete přihlašovat a soutěžit o hodnotné ceny jako níže uvedené osůbky, které se momentálně drží na vrcholku žebříčků. Myslíte si, že jste více sexy? Tak se přihlaste na http://www.sexiestgamer.com!

 

Nejvíce sexy hráčka a hráč Velké Británie

  

TOP 3 USA podle aktuálního hlasování

  

TOP 3 USA podle aktuálního hlasování

  

TOP 3 Velké Británie podle aktuálního hlasování

  

TOP 3 Velké Británie podle aktuálního hlasování

Zdroj: Vlastní zpráva

Světem progamingu otřásl skandál, který nemá obdoby

Svět progamingu zažívá období růstu a obliby, i u nás se mu daří stále více a více (byť i zde můžeme vídat rozličné aféry). Celosvětovou herní scénou však tento týden otřásl doslova a do písmene neuvěřitelný skandál, který předvedl fanoušek jednoho z týmů na kvalifikacích Cyber X v Los Angeles. Svým jednáním ohrozil životy hráčů i ostatních diváků a to stále není to úplně nejhorší.

Celý incident začal po skončení zápasu dvou týmů {f_us} BZ a {f_us} st, kdy mezi přítomnými hráči vypukla rvačka. Přestože se organizátoři snažili zasáhnout, celý dav uklidnit a zamezit tak většímu skandálu, jeden z fanoušků předvedl v tu chvíli něco nevídaného - ze svého auta sebral pistoli a namířil s ní na Chrise Hilla, hlavního představitele kvalifikací Cyber X. Přestože již tento "akt" lze brát jako těžko uvěřitelnou skutečnost, nad následným jednáním zástupců týmu BZ zůstává hlava stát. Hráči tohoto týmu se totiž jali hlavního aktéra celé situace povzbuzovat!

Nevídaný incident vyřešil příjezd místní policie, která samozřejmě vše šetří. Ať již budou její závěry jakékoliv, ze současných informací si můžeme o celé "šokující aféře" udělat dobrou představu.

Zdroj: E-Sports, Got Frag?

Co jsou to nezávislé hry? Existují vůbec?

Nejen klasickými hrami živa je herní scéna. Krom titulů vyvíjených týmy s podporou vydavatelských domů existují také hry nezávislé, které vytvářejí zpravidla partičky nadšenců mnohdy pouze ve svém volném čase. To ale neznamená, že se jedná o nějaké začátečnické pokusy. Mnohé z vyvíjených titulů si v ničem nezadají s plnohodnotnými kousky mířícími na pulty obchodů, a proto Asociace nezávislých herních vývojářů každoročně vyhlašuje nominace nejlepších her, jež nebyly „zkaženy“ komercí. Nominaci dvaceti nejlepších spolu s jejich popisem najdete přímo na stránkách organizace (http://www.igf.com), my se nyní zaměříme na statistiky, které díky soutěži vznikly.

Do soutěže se přihlásilo 110 projektů z 28 zemí. Průměrný rozpočet nezávislé hry je 5.800 amerických dolarů, což je v přepočtu slušných 174.000 Kč. Na druhou stranu v soutěži se vyskytuje většina her s náklady daleko nižšími. Na hrách pracovalo průměrně 1,8 tvůrců 5 měsíců. Nejdéle vyvíjená hra má osm let, nejrychleji se autorům podařilo uvést projekt do provozu po třech měsících.

Zdroj: IGF

Rockstar Games - vrahové a rasisti? Druhé kolo!

Souboj Rockstar Games versus komunita Haiťanů pokračuje a my vám tak přinášíme nové informace. Nejdříve však zrekapitulujme – jak ti pozornější z vás ví, milióny haitských příslušníku žijících v USA se cítí poškozeni svým vyobrazením ve hře GTA: Vice City - zde je můžete potkat coby jeden z gangů, jehož členové kradou, obchodují s drogami či vraždí. GTA: Vice City je podle ředitele jedné haitské organizace, Henryho Franka, "útokem proti miliónům Haiťanům žijícím ve Spojených státech". K nařčení se překvapivě čelem postavili také sami tvůrci, podle nichž jsou však některé citované výroky zcela vytrženy z kontextu.

Nejasné zůstává, proč haitská komunita s podáním obžaloby tak dlouho otálela. Nemůžeme se tak divit zřejmým obavám, že poslední obvinění jen reaguje na předchozí soudní spory a dále se snaží využít amerického soudního systému. Ať je pravda jakákoliv, po dvou týdnech mlčení se objevují první zprávy týkající se možného dořešení sporu - Rockstar Games, společnost, jež stojí za skvělou, avšak zároveň značně kontroverzní hrou Grand Theft Auto: Vice City se rozhodla odstranit ze hry větu „Zabijte Haiťany,“ která uvozuje jednu z misí. Jedná se o úkol, který hráči přidělí šéf znepřáteleného gangu Kubánců.

Tuto snahu však jeden ze zástupců haitské komunity odmítl se slovy „Příliš málo, příliš pozdě.“ Tento ústupek tak není brán coby dostačující. Rockstar Games tak nyní čekají na vyřešení několika stížností, které byly podány k místním soudům na Floridě a Palm Beach. Názory na to, jestli se jim podaří uspět, se značně různí – my vás budeme o jakémkoliv pokroku v celé kauze samozřejmě informovat.

Zdroj: Eurogamer

Tituly EA v nabídce AT ComputerS

O společnosti Electronic Arts (míněno české pobočce) a aktivitách s ní souvisejících slýcháme od jejího samostatného vstupu na český trh stále častěji. Distributorem titulů nejvýznamnějšího světového vydavatele se tak u nás stala firma Conquest Entertainment, která v těchto dnech uzavřela dohodu o prodeji titulů EA s ostravskou společností ATC - ta je bude dále dodávat do obchodních sítí Autocont, Comfor a Triline.

AT ComputerS se tak stala po firmách Playman či CD Projekt prodejcem dalšího v ČR významného herního subjektu, konkrétně je prozatím řeč o několika oznámených titulech. V nabídce ATC tak budete moci najít nový ročník basketbalové simulace NBA, tituly Harry Potter: Mistrovství ve famfrpálu, NFS: Underground, speciální edici Medal of Honor či hry The Sims: Makin Magic a Návrat Krále. Všechny tituly budou v brzké době dostupné také v našem obchodu.

Zdroj: Vlastní zpráva

Chcete být lokalizačním managerem české Cenegy?

A na závěr něco z tak trochu jiného soudku. Pokud vás již nebaví o herní branži jen neustále poslouchat a číst, můžete se stát také její součástí - česká distribuční společnost Cenega totiž v současné době hledá člověka na místo lokalizačního managera. Stačí tedy jen splnit níže uvedené požadavky, mít trochu štěstí a kdo ví...

Náplň práce:

  • lokalizace her
  • betatesting
  • drobné překlady textů her a manuálů

Požadavky:

  • výbornou znalost práce na PC
  • znalost struktury PC her
  • dokonalou češtinu
  • obstojnou angličtinu
  • ochotu cestovat

Nabízíme netradiční práci v pohodovém kolektivu. Životopisy zasílejte prosím na e-mail:vanek@cenega.cz

Zdroj: PR

Střípky ze světa herního byznysu:

  • Přestože tento týden dosáhla japonská Sony dalšího významného milníku v podobě uvedení zařízení PSX na trh, analytici jejím představám příliš neholdují - obecně tak současnému provedení kombinace herní konzole i DVD rekordéru nevěří a rozhodnutí omezit některé specifikace i funkce tohoto výtvoru považují za nešťastné. Uvidíme, jestli jim dají za pravdu také konkrétní čísla prodejnosti.
  • A u japonské Sony zůstaneme. Oznámeno bylo taktéž datum zahájení „před-produkce“ řídící jednotky Cell, na které Sony pracuje s několika dalšími firmami a která bude základem připravované konzole PlayStation 3. První kusy tohoto „revolučního“ čipu by měly spatřit světlo světa v březnu příštího roku. Prezentace konzole PlayStation 3 na veletrhu E3 však přesto zůstává nepravděpodobná.
  • Evropská divize japonské společnosti Nintendo slaví úspěch v podobě 10 miliónů prodaných kusů konzole Game Boy Advance. Z celého čísla tvoří rovné 3 milióny GBA SP, poslední upravená verze zřejmě nejslavnějšího a nejuznávanějšího handheldu všech dob.

Zdroj: GamesIndustry.biz

Žebříček nejprodávanějších her ve Velké Británii (týden 30. listopadu – 6. září 2003)

Další týden, další žebříček – nic víc, nic míň.

Celkový žebříček
Fotbalový velikán FIFA 2004 se po třetím místě opět dostal na druhou příčku žebříčku nejprodávanějších her bez rozdílu platforem – první zůstává i nadále konzolová akce Medal of Honor: Rising Sun, třetí je závodní simulace Need For Speed: Underground. Zajímavý je vzestup světoznámé hry Gran Turismo 3 z 39. na celkově 15. pozici.

AP MP Název hry PT
1. - 1. Medal of Honor: Rising Sun 2
2. ë 3. FIFA 2004 7
3. í 2. Need For Speed: Underground 3
4. - 4. Lord of The Rings: Return of The King 4
5. ë 8. The Simpsons: Hit and Run 6
6. í 5. Tony Hawk`s Underground 3
7. í 6. True Crime: Streets of La 5
8. ë 9. Harry Potter: Quidditch World Cup 5
9. ë 11. Eye Toy: Play 23
10. ë 12. Finding Nemo 10
11. í 7. Championship Manager: Season 03/04 3
12. ë 18. Pro Evolution Soccer 3 8
13. ë 15 Dance: UK 8
14. ë 30. XIII 2
15. ë 39. Gran Turismo 3 107
16. í 13. WWE Smackdown! Here Comes The Pain 5
17. í 16. Mario Kart: Double Dash!! 4
18. í 14. Manhunt 3
19. í 10. Prince of Persia: The Sands of Time 2
20. N Max Payne 2: The Fall of Max Payne 3

PC – žebříček
Další týden a další vedení titulu Championship Manager: Season 03/04, fotbalového manažeru, který se v Anglii těší nevídané oblibě. Na druhé místo se po krátkém výpadku posunul veleúspěšný datadisk The Sims: Makin` Magic, čtvrtá zůstává akce Call of Duty. Premiéru má za sebou skvělé RPG Star Wars: Knights of The Old Republic, kterému patří šestá příčka.

AP MP Název hry PT
1. - 1. Championship Manager: Season 03/04 3
2. ë 3. The Sims: Makin` Magic 6
3. í 2. Norton Internet Security 2004 12
4. - 4. Call of Duty 5
5. - 5. The Sims Double Deluxe Pack 9
6. N Star Wars: Knights of The Old Republic 1
7. - 7. Max Payne 2: The Fall of Max Payne 7
8. í 6. Need For Speed: Underground 2
9. í 8. FIFA 2004 5
10. - 10. The Sims: Superstar 29

PlayStation 2 – žebříček
Akce Medal of Honor: Rising Sun si své první místo v žebříčku nejprodávanějších PS2 titulů předplatila na několik týdnů a tak se o její sesazení zatím marně pokouší dvojice FIFA 2004 a Need For Speed: Underground. O čtyři příčky si polepšil výtvor The Simpsons: Hit and Run, zpátky do první desítky nám nakouknul fotbalový skvost Pro Evolution Soccer 3.

AP MP Název hry PT
1. - 1. Medal of Honor: Rising Sun 2
2. ë 3. FIFA 2004 7
3. í 2. Need For Speed: Underground 3
4. - 4. Lord of The Rings: Return of The King 4
5. ë 9. The Simpsons: Hit and Run 6
6. ë 8. Eye Toy: Play 23
7. í 5. Tony Hawk`s Underground 3
8. ë 6. True Crime: Streets of La 5
9. ë 13. Pro Evolution Soccer 3 8
10. - 10. WWE Smackdown! Here Comes The Pain 5

Xbox – žebříček
Na poprvé to nevyšlo, napodruhé ano - Medal of Honor: Rising Sun je tak lídrem také v žebříčku titulů pro konzoli Xbox, z vedoucího místa tak trochu překvapivě sesadil navracející se závodní legendu Project Gotham Racing 2. V první desítce (konkrétně na devátém místě) pak debutuje také Xbox verze titulu Max Payne 2: The Fall of Max Payne.

AP MP Název hry PT
1. ë 2. Medal of Honor: Rising Sun 2
2. í 1. Project Gotham Racing 2 2
3. - 3. Need For Speed: Underground 3
4. ë 5. FIFA 2004 7
5. í 4. Tom Clancy`s Rainbow Six 3 5
6. ë 7. Xiii 2
7. ë 8. Lord of The Rings: Return of The King 4
8. í 6. True Crime: Streets of La 5
9. N Max Payne 2: The Fall of Max Payne 1
10. í 10. The Simpsons: Hit and Run 6

GameCube – žebříček
Vánoční tip pro konzoli GameCube? Jednoznačně povedený výtvor Mario Kart: Double Dash!! Ten také figuruje na prvním místě nejprodávanějších her pro tuto platformu, kde je následován tituly Medal of Honor: Rising Sun a Need For Speed: Underground. Úspěšný debut na páté příčce má za sebou nová hra Mario Party 5.

AP MP Název hry PT
1. - 1. Mario Kart: Double Dash!! 4
2. ë 3. Medal of Honor: Rising Sun 2
3. í 2. Need For Speed: Underground 3
4. - 4. Lord of The Rings: Return of The King 4
5. N Mario Party 5
6. - 6. Star Wars: Rebel Strike - Rs 3 5
7. ë 8. FIFA 2004 7
8. í 7. Tony Hawk`s Underground 3
9. í 5. True Crime: Streets of La 3
10. í 9. Harry Potter: Quidditch World Cup 5

Vysvětlivky: AP – aktuální pořadí platné pro daný týden, MP – minulé pořadí platné pro předchozí týden, PT – počet týdnů v žebříčku

Zdroj: ELSPA

Nejprodávanější hry v USA

Vánoce jsou opravdovým rájem nejen pro ty z vás, kteří si hodlají odpočinout od všedních strastí svého života, ale také pro prodejce počítačových her - prodejnost roste a s ní logicky také jejich tržby. I přesto zůstávají na vrcholu zájmu hráčské obce stále stejné tituly - ve dnech 23. - 29. listopadu se tak v USA stal nejprodávanějším titulem datadisk Makin` Magic pro simulaci The Sims, který se snaží již po několik týdnů bez úspěchu atakovat válečná akce Call of Duty. Z nadprůměrně kvalitních titulů pak jistě stojí za zmínku RPG Star Wars: Knights of the Old Republic, které je až sedmé.

AP Název hry
1. The Sims: Makin` Magic
2. Call of Duty
3. Star Wars: Knights Of The Old Republic
4. Zoo Tycoon: Complete Collection
5. The Sims: Superstar
6. Madden NFL 2004
7. Star Wars: Knights Of The Old Republic
8. Age of Mythology
9. Backyard Basketball
10. Halo: Combat Evolved

Zdroj: GameSpot

Váš názor Další článek: Německý žebříček prodejnosti – NFS vede!

Témata článku: , , , , , , , , , ,