Byznys hrátky: Silent Hill míří na stříbrná plátna!

Kultovní hororová série Silent Hill se dočká filmové adaptace – a co více, možná přijde i Metal Gear Solid * Agresivní krok Nintenda - snížení ceny konzole GameCube?! * Microsoft uspořádal evropskou „Xbox“ show, nejlepší hrou akce Rainbow Six 3 francouzského Ubi Softu. * Electronic Arts evropským vydavatelem japonské perly Final Fantasy X-2.

Série Silent Hill míří na stříbrná plátna!

Japonské Konami je symbolem úspěchu – společnost, která je tvůrcem a praotcem mnoha ceněných a zbožňovaných herních sérií, se drží na samém vrcholu již po delší dobu a jak se zdá, ústup ze slávy ani nadále nepřipravuje. Zatímco všichni hráči netrpělivě vyhlížejí očekávanou PC konverzi třetího dílu hororové série Silent Hill, Konami v potají vyjednává se zástupci filmového průmyslu. První výsledky jsou patrné díky nové dohodě – a nás může těšit, že se naše oblíbená herní řada objeví i na stříbrném plátně!

Společnost Konami se tak na zfilmování svého herního klenotu dohodla s Davis Films – do projektu se mimo jiné vložil producent Samuel Hadida (snímky True Romance, Spider, Brotherhood of the Wolf) a také vcelku známý režisér Christophe Gans (Necronomicon: Book of the Dead či japonské anime Crying Freeman). Konami bude v celém procesu zfilmování svého titulu figurovat coby úzký spolupracovník v otázce návrhu a zpracování postav, nepřátel a především pak soundtracku – těšit se tak jistě můžeme na originální hudební doprovod. Zveřejněny však prozatím nebyly informace o hereckém obsazení, blíže není znám ani kalendář natáčení – taktéž není známé, jakého dílu herní série se hodlají scénáristé při tvorbě nového snímku držet.

Pro upřesnění dodejme, že do dnešního dne se na celém světě prodalo na čtyři milióny kopií série Silent Hill, samozřejmě ve verzích pro různé platformy. Konami mimo jiné potvrdilo jednání o možném zfilmování dalších svých sérií, mezi nimiž nechybí ani nejpopulárnější stealth akce světa Metal Gear Solid – zda-li se i ona dočká filmové adaptace, napoví až další měsíce.

Zdroj: GameSpot

Agresivní krok Nintenda - snížení ceny konzole GameCube?!

Přestože měl být podle analytiků letošní rok dalším přelomovým obdobím, některé údaje tento trend spíše vyvrací - zejména v případě prodeje herních konzolí je patrný klesající zájem hráčů, který by však měl definitivně odeznít s příchodem letošních vánoc. Do jejich začátku nezbývá příliš času a tak každý z trojice hráčů (Microsoft, Sony a Nitendo) věnuje dostatek času přípravě masivních kampaní, slev a výhod pro nově příchozí zákazníky. A jak se navíc zdá, dočkat bychom se mohli také populárního snížení cen herních konzolí.

Právě z nejmenovaného zdroje společnosti Nintendo unikla v průběhu předchozích dnů zpráva, podle které se japonský gigant rozhodl snížit cenu své platformy GameCube - od prvního října by se tak měla oficiální cena konzole pohybovat pod hranicí sta euro. Jednalo by se tak o první výrazný krok v pokračující cenové válce. Podle informací francouzského serveru Nintendo-Difference.com, který informaci přinesl, by mělo být snížení ceny provázeno také dalšími kroky - konkrétně slevou některých klíčových a veleúspěšných titulů. 

Přestože informace a spekulace nebyla oficiálně nikterak komentována, panuje obecné přesvědčení, že se do konce tohoto roku snížení cen některých herních konzolí skutečně dočkáme. Výrazná sleva produktu japonského Nintenda by však z boje částečně vyřadila Microsoft, který si další výrazné zlevnění své platformy nemůže dovolit. Ze strany Sony nelze očekávat žádný výrazný krok v pokračujícím boji - konzole PS2 již prezentovala své přednosti nesčetněkrát a i nadále zůstává nejúspěšnějším zařízením.

Zdroj: GamesIndustry.biz

Microsoft uspořádal evropskou „Xbox“ show X03

Softwarovému gigantu Microsoft nelze upírat snahu o možnou i nemožnou podporu své konzole Xbox - důkazem budiž vedle příznivého rozjezdu služby Xbox Live a dalších novinek také uspořádání speciální akce X03. Ta se vůbec poprvé konala ve Francii. K vidění bylo množství titulů i dalších zajímavostí, show se však v českých luzích a hájích nedočkala větší odezvy - pojďme se na ni s odstupem několika dní podívat v našem pravidelném článku Byznys hrátky.

Na akci se podle údajů zahraničních pozorovatelů sešlo v průběhu dvou dnů více než tisíc zástupců tisku a médií, kteří mohli ve francouzském Nice narazit na mnohé význačné postavy herního průmyslu - "k vidění" tak byl Peter Molyneux (Lionhead), Yves Guillemot (Ubi Soft), Tomonobu Itagaki (Tecmo) a mnozí další představitelé herních firem. Microsoft v průběhu X03 poprvé světu odhalil dohodu se společností Epic, která firmě zaručí tvorbu nových, exkluzivních titulů - ty by se tak měly objevit pouze ve verzích pro Xbox a PC. Populární služba Xbox Live se podle zveřejněných údajů dočká několika vylepšení, na její oficiální spuštění se mohou těšit majitelé této konzole v Rakousku, Dánsku, Finsku, Irsku, Norsku a Švýcarsku. Do konce příštího roku by se měla na pultech obchodů objevit více než stovka titulů podporujících tuto službu, mezi jinými pak také hry:

  • Crimson Skies (Microsoft Games Studio)
  • Dancing Stage Unleashed (Konami)
  • Dead or Alive Online (Tecmo)
  • Halo 2 (Bungie)
  • Ninja Gaiden (Tecmo)
  • Project Gotham Racing 2
  • Race Driver 2: The Ultimate Racing Simulator (Codemasters)
  • Rainbow Six 3 (Ubi Soft)
  • RalliSport Challenge 2 (Digital Illusions)
  • Steel Battalion – Line of Contact (Capcom)
  • Tom Clancy`s Splinter Cell: Pandora Tomorrow (Ubi Soft)
  • XIII (Ubi Soft)

Na akci X03 byly mimo jiné poprvé k vidění některé připravované tituly (ohlášení se dočkaly výtvory Rallisport Challenge 2 a Race Driver 2), které se ve vzájemném klání utkaly o titul nejlepší a nezajímavější hry show. Toto ocenění si nakonec odnesl výtvor Rainbow Six 3 francouzského Ubi Softu. Celkově byla událost hodnocena jako jedna z nejpovedenějších od uvedení konzole Xbox na světových trh. Microsoft se zkrátka snaží - a je to jen ku prospěchu věci.

Zdroj: GamesIndustry.biz

EA evropským vydavatelem japonské perly Final Fantasy X-2

Japonskou herní sérii Final Fantasy snad netřeba představovat - i v českých luzích a hájích se najde jen málo těch, kteří si tuto ceněnou herní řadu nikdy ve svém životě nevyzkoušeli či hůře, o ní nikdy neslyšeli. Naopak, Česká republika je skrz naskrz prolezlá stovkami fanoušků, které jistě potěší nejnovější informace společností Electronic Arts a Square Enix.

Nedávno vytvořená divize EA Partners se tak podle dohody obou firem stala distributorem a vydavatelem titulu Final Fantasy X-2 v Evropě a všech ostatních PAL teritoriích. Plná verze titulu Final Fantasy X-2 se na pultech japonských obchodů objevila již v březnu letošního roku, její vydání v Severní Americe je plánováno na prosinec. V Evropě se mohou majitelé konzole PlayStation 2 těšit na počátek roku 2004.

Zdroj: GameSpot

Střípky ze světa herního byznysu:

  • Určitě to znáte z vlastní zkušenosti. Strašně moc se na něco těšíte a výsledek nakonec dopadne špatně. V životě počítačového hráče se takovýchto momentů vyskytují desítky, možná i stovky. Kolik různých nadšených tiskových zpráv od PR jednotlivých vydavatelů už jsme četli a jak jsme se pak divili, co z inzerovaných předností nakonec zbylo. Naši kolegové z GameSpy se celý minulý týden zamýšleli nad takovýmito hrami a vydali žebříček 25 nejpřeceňovanějších titulů v historii. Mezi prvními pěti se umístilo Black and White, Metal Gear Solid: Sons of Liberty, Enter The Matrix, Daikatana a Quake 2. Celý článek včetně podrobného zdůvodnění u každého místa naleznete zde.  
  • O vydavateli očekávaného výtvoru Postal 2 se po dlouhé měsíce spekulovalo, odpovědnost za tento projekt byla nakonec svěřena společnosti Whiptail Interactive. Ta v minulých dnech odhalila plán titulů pro příští rok, ve kterém kromě dvou dalších titulů figuruje také výtvor Postal 2 Golde Edition. V rámci speciální edice se můžeme těšit nejen na očekávanou podporu multiplayeru (celkem 14 nových levelů), ale také redukci otravného načítání.
  • Distribuční společnost CD Projekt zahájila v průběhu včerejšího dne prodej dalších 2 her z produkce Disney Interactive - konkrétně se jedná o tituly Příšerky, s.r.o. a Extremely Goofy Skateboarding. Obě hry jsou v prodeji za 499 Kč v anglické verzi s českým a slovenským manuálem.
  • Slovenský vývojářský tým BYTE Software (mimo jiné v současnosti pracující na výtvoru SPECNAZ) spustil v minulých dnech své nové oficiální stránky na adrese http://www.byte.sk.

Žebříček nejprodávanějších her ve Velké Británii (týden 7. - 13. září 2003)

Další týden, další žebříček – nic víc, nic míň.

Celkový žebříček
Po dlouhých týdnech vlády jedinečného výtvoru Eye Toy: Play pro konzoli Playstation 2 vystoupalo na trůn nejprodávanější hry bez rozdílu platforem očekávané a kvalitní RPG Star Wars: Knights of The Old Republic. Dosavadní vedoucí závodník startovního pole se tak musí spokojit s druhou příčkou, ta třetí i nadále patří veleúspěšnému ročníku 2003 fotbalové simulace FIFA.

AP MP Název hry PT
1. N Star Wars: Knights of The Old Republic 1
2. í 1. Eye Toy: Play 11
3. - 3 FIFA 2003 47
4. í 2. The Great Escape 3
5. ë 7. Tom Clancy`s Ghost Recon-Island Thunder 2
6. í 5. Lord of The Rings - The Two Towers 42
7. í 6. Medal of Honor: Frontline 50
8. ë 4. Beyblade: Let It Rip! 4
9. í 8. James Bond 007: Nightfire 38
10. N Dark Chronicle 1
11. N Madden NFL 2004 1
12. í 9. Pokemon Sapphire 8
13. í 10. The Sims 49
14. ë 16. Norton Antivirus 2004 2
15. í 12. Grand Theft Auto: Vice City 45
16. ë 19. Harry Potter - Chamber of Secrets 44
17. ë 18. Driving Test Success 2003/2004 16
18. í 11. Pokemon Ruby 8
19. N The Italian Job: L.A. Heist 1
20. í 13. Tomb Raider: The Angel of Darkness 11

PC – žebříček
Přestože antivirový program Norton Antivirus 2004 předčil veškeré své herní soky a stal se nejprodávanějším kusem softwaru, ve světě PC výtvorů došlo k doposud nevídanému – před suverénně panující titul The Sims: Superstar se podařilo protlačit datadisku Battlefield 1942: Secret Weapons of WWII. Zpět do první desítky se dostaly také tituly Medieval: Total War a Medal of Honor: Allied Assault Deluxe

AP MP Název hry PT
1. - 1. Norton Antivirus 2004 3
2. ë 6. Battlefield 1942: Secret Weapons of Wwii 2
3. í 2. The Sims: Superstar 17
4. í 3. Norton Internet Security 2003 51
5. ë 8. Microsoft Office Xp Student Edition 95
6. í 5. Championship Manager 4 25
7. í 4. The Sims 50
8. ë 12. Medieval: Total War 55
9. ë 22. Medal of Honor: Allied Assault Deluxe 2
10. í 9. Virus Scan 7.0 Home Edition 50

PlayStation 2 – žebříček
Velké věci se děly také v PS2 žebříčku. Přestože se v týdnu mezi 7. - 13. zářím letošního roku i nadále nejvíce dařilo výtvoru Eye Toy: Play, na třetí pozici nám vystoupala novinka Dark Chronicle. V premiérový týden prodeje nakoukly do první desítky také tituly Madden NFL 2004 a The Italian Job: L.A. Heist, propad na šesté místo zaznamenala Lara Croft a její titul Tomb Raider: The Angel of Darkness.

AP MP Název hry PT
1. - 1. Eye Toy: Play 11
2. - 2. The Great Escape 3
3. N Dark Chronicle 1
4. í 5. SOCOM: US Navy SEALs 14
5. N Madden NFL 2004 1
6. í 4. Tomb Raider: The Angel of Darkness 11
7. í 6. Grand Theft Auto: Vice City 45
8. N The Italian Job: L.A. Heist 1
9. í 3. Indiana Jones and The Emperor`s Tomb 3
10. í 7. Tony Hawk`s Pro Skater 4 42

Xbox – žebříček
Takřka neuvěřitelnou premiéru zažilo RPG Star Wars: Knights of The Old Republic, do dnešního dne zřejmě nejlépe hodnocený výtvor konzole Xbox. Ten tak vystoupal na první příčku desítky nejprodávanějších her konzole Xbox i žebříčku titulů bez rozdílu platforem. V případě her pro konzoli společnosti Microsoft se drží na druhém místě datadisk Tom Clancy`s Ghost Recon - Island Thunder, který následuje fotbalová simulace FIFA 2003.

AP MP Název hry PT
1. N Star Wars: Knights of The Old Republic 1
2. í 1. Tom Clancy`s Ghost Recon-Island Thunder 2
3. - 3. FIFA 2003 42
4. í 2. The Great Escape 3
5. í 4. Medal of Honor: Frontline 30
6. ë 7. Halo - Combat Evolved 79
7. í 5. Pirates of The Caribbean 2
8. N Madden NFL 2004 1
9. í 8. Project Gotham Racing 75
10. í 9. James Bond 007: Nightfire 24

GameCube – žebříček
Nedávno debutující a doposud suverénní hra P.N.03 zaznamenala v průběhu dalšího týdne propad až na šesté místo žebříčku – ve vedení ji tak vystřídal výtvor Star Wars: Rogue Leader, který následuje taktéž postarší akce Medal of Honor: Frontline. Zajímavý je jistě také návrat titulu Super Smash Bros: Melee do první desítky.

AP MP Název hry PT
1. ë 2. Star Wars: Rogue Leader 65
2. ë 6. Medal of Honor: Frontline 23
3. ë 5. The Legend of Zelda: The Wind Waker 20
4. í 3. Sonic Adventure DX: Director`s Cut 12
5. í 1. P.N.03 3
6. ë 8. James Bond 007: Nightfire 32
7. ë 9. FIFA 2003 30
8. í 7. Sonic Mega Collection 26
9. ë 16. Super Smash Bros: Melee 67
10. í 4. Lord of The Rings - The Two Towers 15

Vysvětlivky: AP – aktuální pořadí platné pro daný týden, MP – minulé pořadí platné pro předchozí týden, PT – počet týdnů v žebříčku

Zdroj: ELSPA

Váš názor Další článek: Star Wars Galaxies: An Empire Divided míří do Evropy i do ČR

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,