Byznys hrátky: Sony snížuje cenu PS3, konkurence vyčkává

Přidat další názor  |  řadit od nejstarších Komentáře nyní řadíme od nejnovějších.
Tímto odkazem můžete řazení změnit.
 |  zobrazit bez stromu  |  nových příspěvků: 4

Diskuze k článku

Ne  |  10. 07. 2007 10:19

K PS3: Jsem zvedav kdy se dozvime, ze "po vzajemne dohode rezignoval z osobnich duvodu" sef herni divize Sony. Takhle s prominutim podelat pro Sony dosti stezejni trh, kdy z nikym neohrozovaneho cisla jedna na trhu se po prechodu na next gen stal "ten treti vzadu" to se malokdy vidi. Uvedeni PS3 byla chyba od zacatku, at uz pozdnim uvedenim, cenou nebo podporou pro vyvojare. Wii je samozrejme uspesna svym vlastnim pricinenim, ale uspech Xboxu 360 proti PS3 lze primarne povazovat za zpusobeny nevynucenymi chybami Sony a to u firmy, ktera narozdil od MS ma takove zkusenosti z branze je hodne smutne.

K XBOX Elite: Hlavni vyhodou konzole neni to, ze je tissi, ale ze ma konecne HDMI rozhrani, coz je u high definition konzole docela dulezite opomenuti u predchoziho modelu. Jeji dostupnosti v Evrope v srpnu si nejsem prilis jist, protoze i v USA je momentalne naprosto nesehnatelna, respektive sehnatelna za ceny prevysujici az o !50%! cenu Microsoftem doporucenou.

 |   |  Odpovědět
Radoslav  |  10. 07. 2007 14:37

No já vidím jako zásadní chybu protahované vydání (pokud by byl HW o ten rok a půl dál než konkurence, tak budiž... ale není to tam znát... co získává teoretickým HW výkonem to ztrácí náročností na vývoj a hry pak vypadají od rok a půl starší konkurence takřka k nerozeznání)
Cenu bych jako problém neviděl... Sony měla hromadu fanoušků co by to koupili třeba za dvojnásobnou cenu. Je to prostě začarovanej kruh... dřívjěší vydání = víc her (hlavní faktor při rozhodování kterou konzoli) = víc zákazníků = větší zisky z her = víc her na onu konzoli a jsme zase na začátku.
Proto si mylsím že Sony bude MS už jen velmi těžko dohánět.Má rok a půl skluz, výrazně míň exkluzivních titulů ... a pořád mnohem míň uživatelů ... to se bude těžko dohánět.
POkud by Sony neotálelo a vydalo konzoli třeba měsíc dva před MS... byla situace úplně jinde

 |   |  Odpovědět
Ne  |  10. 07. 2007 15:36

To je pravda. Navic Sony doplaci na to, ze Microsoft ma vyrazne lepe vyresenou podporu pro vyvojare, takze vyvoj hry pro Xbox je jednodussi, efektivnejsi a tudiz i levnejsi. Vysledkem je pak nejenom vice her pro Xbox, ale i to ze mnohe PS3 tituly jsou jen preklopene XBox hry, coz znamena nevyuziti moznosti konzole a tedy horsi vzhled. Vysledkem je opet nechut zakazniku kupovat ve vysledku horsi produkt (bez ohledu na to, ktera konzole je ciste HWrove lepsi na coz se nazory ruzni).

 |   |  Odpovědět
Radoslav  |  10. 07. 2007 16:30

No jo... to jsem nějak nezmínil.
Jsem hodně zvědavej jak to nakonec dopadne... nepochybuji o tom, že PS3 má nejlepší HW- myšleno s největším teoretickým výkonem... ale bohužel málo zákazníků pro hry a drahej vývoj to velmi utápí a nějak moc nedávám šancí že by PS3 mohla předehnat Xbox360 - osobně by mě vůbec nepřekvapilo když by se časem MGS4 a nějkaýnový FF předělalo i na Xbox360 - protože tam vývojářům vydělá mnohem víc peněz. Nemluvě o tom, že MS má slušný prostředky aby si za tohle i zaplatil... protože by šlo o nejspíš o poslední hřebíček do rakve... přece jen tyhle dvě série mi zatím přijdou jako jeidnej důvod proč o PS3 uvažovat. Jinak nenabízí (alespoň zaítm) nic navíc. Blueray je hezká věc... ale v době kdy kdy bude v kšeftech stejnej výběr Blueray jako teď DVD tak ceny BR přehrávačů budou taky jinde než teď.

myslím že pokud se Sony chce zpět dostat na první pozici, tak by mělo uznat prohru s PS3 a urychleně vydat novou konzoli. Třeba ne úplně další generaci, ale takovou co výkonově Xbox360 na prnví pohled trumfne - takže ne jen teoretickej výkon, ale takovej co budou shopní vývojáři poměrně rychle využít... lidí co hledí na grafiku je spousta a takové polonextgen by zajisté neodolali.... ale musí to udělat dřív než MS přinese další Xbox... jinak nevím nevím.

 |   |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor