Byznys hrátky: Xbox 2 v televizi?

Další díl Lary Croft na obzoru * Xbox 2 se představí již za měsíc! * Slovenská obdoba Invexu - Cofax - se letos nekoná * Režizér Godfathera (Kmotr) se postavil proti hře na motiv jeho filmu * Za co utratí Američané víc než za hry? Za hudbu ne, ale za DVD! * A samozřejmě nesmí chybět obvyklé tabulky

Další díl Lary Croft na obzoru

Pokud si snad někteří z vás bláhově mysleli, že na Laru Croftovou, sex symbol všech hráčů minulého století, už v žádné hře nenarazíme, mýlili jste se. Tentokrát už oficiálně byl společností Eidos ohlášen další díl hry Tomb Raider s podtitulem Legend. Zda to bude opět "legendární" propadák jako minule nebo půjde o povedený návrat krásné archeoložky, můžeme zatím jen hádat, avšak autoři z Crystal Dynamics (Tomb Raider: Angels of darkness) si nepochybně věří.

"Při přípravě na tvorbu nového Tomb Raidera jsme si položili důležité otázky, donutili se myslet trochu jinak a hlavně se vrátili ke kořenům celé série"; vysvětluje Chip Blundell, vice president marketingového oddělení Eidosu. "Dlouho jsme přemýšleli nad tím, co zlepšit na hlavní postavě, jak ji oprášit, aby byla opět přitažlivá pro ty, kteří mají Laru tak rádi."

  

O "lásce" k Laře Croft bychom se tu mohli bavit hodně dlouho, zvláště po tom, co jsme hráli posledních pár dílů ze série. Ale snad se opravdu začíná blýskat na lepší časy. Tvůrčí tým Crystal Dynamics, respektive Eidos, zlanařil pro svůj nadcházející projekt i samotného Tobyho Garda, duchovního otce Tomb Raidera.

Co se týče hry jako takové, toho příliš známo není, ale Eidos nás ujistil, že 12. dubna (tedy dnes) zveřejní o novém Tomb Raideru další podrobnosti.

Zdroj: Worthplaying

Xbox 2 se představí již za měsíc!

Společnost Microsoft dnes společně s televizní stanicí MTV vypustila do světa více než zajímavou informaci; první veřejné představení chystané konzole Xbox 2 totiž k údivu všech proběhne právě na této světové stanici, jejíž vysílání je možno zachytit prakticky po celém světě (dokonce i u nás).

Ze strany Microsoftu je to ale krok vcelku pochopitelný - MTV je celosvětově velmi oblíbená stanice. Vysílání denně shlédnout desítky milionů diváku a lepší místo pro první prezentaci si snad nemůže přát ani samotný Bill Gates. Kdy se můžeme na první seznámení s druhým Xboxem těšit? Ještě si počkáme přesně měsíc - vysílání je plánováno na 12. května. Konzole bude představena v rámci třicetiminutové show, jejímž hostem bude mimo jiné i Elijah Wood, známý jako představitel Froda z Pána Prstenů.

Zajímavá je rovněž informace o tom, že Microsoft hodlá i po příchodu nové generace své konzole nadále podporovat původní Xbox; bohužel samotná novinka nebude s původní verzí kompatibilní, jak tomu je v případě PS a PS2, pozitivní však je, že podle stávajících plánů by stabilně měly hry pro Xbox vycházet až do roku 2007.

Zdroj: Worthplaying

Slovenská obdoba Invexu - Cofax - se letos nekoná

Jako blesk z čistého nebe se začala internetem šířit fáma o tom, že by se letos neměla konat jediná výstava informačních technologií na Slovensku jménem Cofax. Bohužel se ukázalo, že se nejednalo o fámu, neboť se k této informaci vyjádřili sami organizátoři, kteří tomu dali zapravdu:

Na základe nových pre nás neprijateľných podmienok pri prenájme výstavných priestorov sa 15. ročník výstavy COFAX neuskutoční. Veríme, že aj napriek tejto nepríjemnej situácii sa stretnetme na 16. ročníku COFAXu v roku 2006.

Veletrh Cofax byl znám i díky své Game Party, tedy akci na níž se každoročně scházely desítky hráčů, aby poměřily síly v rámci Mistroství Slovenské Republiky v hraní počítačových her. Ruku v ruce se zrušením zrušením výstavy má ale společnost UnitedGaming, která se na slovenském území o oficiální mistrovství stará, velký problém - přišla o místo konání této akce. Doufejme, že se najdou náhradní prostory a bez problémů proběhne alespoň mistrovství.

Zdroj: Homepage

Střípky ze světa herního byznysu:

  • Původní režisér filmu Godfather, Francis Ford Coppola, neschvaluje hru, které má být podle filmu vytvořena a která obsahuje hlasy slavných herců. Tvrdí, že nikdy nedal hře jakékoliv svolení a že o ně vlastně nebyl nikdy ani žádán. Považuje hru za zneužití filmu, protože podle něj ve hře se všeobecně známě filmové postavy objeví jen ve vedlejších rolích. Pak už se podle jeho slov jen budou všichni navzájem zabíjet. Sami časem uvidíme, do jaké míry jsou jeho výroky pravdivé a zda se jen neobává, že by mohl být spojován s nějakým herním propadákem.
  • Podle nové studie utrácí nyní Američané více za počítačové a konzolové hry než za hudbu. Jediné zábavní odvětví, které hry předčí, je prodej DVD nosičů. Průzkum provedla skupina Nielsen Entertainment a ukazuje ještě mnohá další zajímavá fakta. Například že běloši utrácejí za hry méně než Afro-Američané a Hispánci. Stejně tak je zajímavé, že i přes velký boom online hraní stráví průměrný Američan pět hodin týdně hraním o samotě, zatímco s přáteli, ať už po internetu, nebo po lokální síti, je to o dvě hodiny týdně méně. Asi nejzajímavější zjištění však je, že 40 %  domácností vlastní konzole určené čistě k hraní her a zhruba čtvrtina domácností má jak nějaký handheld, tak i konzoli. Tohle u nás zatím není, možná časem se hraní her dostane na úroveň veřejně přijímané zábavy.

Žebříček nejprodávanějších her ve Velké Británii (týden 27. února / 5. března 2004)

Celkový žebříček
Tento týden zde nenajdete mnoho novinek (přesně je tu jedna - Splinter Cell: Chaos Theory), ale celkově se dá žebříček označit za docela dynamický. Rozhodně je v něm živo. A neposedno...

AP

MP Název hry PT
1. - 1. FIFA Street 4
2. - 2. Gran Turismo 4 4
3. N - Tom Clancy`s Splinter Cell: Chaos Theory 1
4. í 3. Brothers in Arms: Road to Hill 30 3
5. í 4. Timespliters: Future Perfect 2
6. í 5. Devil May Cry 3: Dante`s Awakening 2
7. ë 14. The Punisher 2
8. í 6. Rugby 2005 3
9. ë 8. The Sims 2: Univerzity 4
10. í 10. Metal Gear Solid 3: Snake Eater 5
11. í 9. Super Mario 64 DS 4
12. í 7. Championship Manager 5 3
13. í 11. Fight Night Round 2 3
14. í 12. The Spongebob Squarepants Movie 9
15. í 15. The Incredibles 21
16. ë 17. Robots 4
17. í 13. Mercenaries 7
18. - 18. The Simpsons: Hit and Run 75
19. í 16. Sonic Mega Collection Plus 9
20. ë 21. The Urbz: Sims in the City 20

PC - žebříček
PC žebříček přináší kromě Splinter Cellu ještě jednu novinku - DAoC: Catacombs. Jinak zde ale nic zásadního nehledejte.

AP MP Název hry PT
1. ë 2. The Sims 2: Univerzity 4
2. í 1. Championship Manager 5 3
3. ë 4. Football Manager 2005 22
4. ë 5. The Sims 2 29
5. í 3. Brothers in Arms: Road to Hill 30 3
6. N - Tom Clancy`s Splinter Cell: Chaos Theory 1
7. ë 8. Rome: Total War 27
8. í 6. Act of War: Direct Action 3
9. í 9. Half-Life 2 20
10. N - Dark Age of Camelot: Catacombs 1

PlayStation 2 - žebříček
Ani PS2 žebříček ničím nepřekvapí. Prakticky jedinou "zajímavostí" je, že GTA:SA se v něm poprvé od svého vydání nevyskytuje...

AP MP Název hry PT
1. ë 1. FIFA Street 4
2. í 3. Gran Turismo 4 4
3. ë 2. Timesplitters: Future Perfect 2
4. í - Brothers in Arms: Road to Hill 30 3
5. í 4. Devil May Cry 3: Dante`s Awakening 2
6. N - Tom Clancy`s Splinter Cell: Chaos Theory 1
7. í - Metal Gear Solid 3: Snake Eater 5
8. í 6. Rugby 2005 3
9. ë 5. The Punisher 2
10. í 7. Fight Night Round 2 3

Xbox - žebříček
Xbox je co do zajímavosti prakticky totožný s PS2 žebříčkem. Vůbec...

AP MP Název hry PT
1. N - Tom Clancy`s Splinter Cell: Chaos Theory 1
2. ë 1. Timesplitters: Future Perfect 2
3. í 3. Brothesr in Arms: Road to Hill 30 3
4. í 2. FIFA Street 4
5. - - Star Wars: Republic Commando 5
6. í - The Punisher 2
7. í 4. Rugby 2005 3
8. í 5. Fight Night Round 2 3
9. í 7. Mercenaries 7
10. í 9. Star Wars: Knights of the Old Republic 2 8

GameCube - žebříček
GC patří tentokrát na vrchol zajímavosti. Hned dvě novinky - a obě tak nějak "GC only"!

AP MP Název hry PT
1. - 1. Resident Evil 4 3
2. ë 3. Mario Party 6 3
3. ë 5. Mario Power Tenis 6
4. í 2. Timesplitters: Future Perfect 2
5. í 4. FIFA Street 4
6. N - Baten Kaitos 1
7. N - Viewtiful Joe 2 1
8. í 6. Metroid Prime 2: Echoes 19
9. í 7. The Incredibles 22
10. - 10. The Spongebob Squarepants Movie 3

Vysvětlivky: AP - aktuální pořadí platné pro daný týden, MP - minulé pořadí platné pro předchozí týden, PT - počet týdnů v žebříčku

Zdroj: ELSPA

Nejprodávanější PC hry v USA

USA jako obvykle: Sims, MMORPG, FPS, Sims, FPS a něco navíc... Sakra, to nemůžou být alespoň jednou trochu originální?:-)

AP Název hry
1.

The Sims 2: University

2.

World of Warcraft

3.

The Sims 2

4.

Brothesr in Arms: Road to Hill 30

5.

The Sims Deluxe

6.

Half-Life 2

7.

Halo: Combat Evolved

8.

The Sims: Unleashed

9. RollerCoaster Tycoon 3
10. Zoo Tycoon 2

Zdroj: Gamespot

Tabulky neodrážejí reálnou prodejnost her; vycházejí ze statistik počtu kopií jednotlivých her dodaných do obchodů.

Váš názor Další článek: Electronic Arts se vrhá na školní fotbal

Témata článku: , , , , , , , ,