Caeron ve tříkilovém balení

Tentokrát se toto MMORPG odehrává v daleké budoucnosti, kdy se již takřka všemocnému lidstvu podařilo osídlit vzdálené planety, ovládnout nejvyspělejší technologie, avšak které se stále ještě nedokázalo zbavit oněch několika základních lidských nedostatků. Ptáte se kterých? A jak se ta hra vlastně jmenuje? To už si budete muset přečíst...
Milion světelných let daleko od matičky Terry, hluboko v srdci galaxie jménem Andromeda, kypí nový vesmírný konflikt. V lidské budoucnosti vzdálené deset tisíc let se stane šest planet kolem obrovité hvězdy Caeron dějištěm epického příběhu, ve kterém nebude chybět boj, zrada, ani mnohá jiná dobrodružství.

Byl to jeden ze základních rysů lidstva, který zavinil zkázu planety Andraeus. Tímto rysem byla odvěká touha poznávat nové, odhalovat nepoznané. Tak se stalo, že se společnost na planetě Andraeus rozdělila do dvou frakcí - na Pokrokové a Starobylce. Jedni nové, zázračně vyspělé technologie s otevřenou náručí přijímali, doslova je opěvovali, zatímco ti druzí jim spílali a nenávistně je odmítali. Z této zpočátku téměř zanedbatelné roztržky, která se zdála býti pouze přechodným obdobím, se však vyvinul válečný konflikt, který nakonec zdevastoval většinu planety. Všechno se změnilo. Lidé i země. Z válečné vřavy a všeobecně rozšířené radioaktivity dokonce vzešlo pět nových mutantních živočišných druhů. Několik dlouhých staletí trvalo, než se vše dalo opět do pořádku, než se několik nových Andraeusských druhů naučilo spolupráci a toleranci. Znovu tak vybudovali svůj válkou zohyzděný svět. Ovšem právě když se konečně začaly válečné jizvy hojit, objevilo se nové, mnohem horší nebezpečí. Začala planetární invaze neznámých nájezdníků z planety Rethulim. Tyto ač vyspělé bytosti zvané Hawkeens s sebou přinesli zkázu a nenávist, která daleko předčila tu několik stovek let starou. Na planetě si již vybudovaly předsunuté základny a pokračují v obsazování planety. A tak je povrch planety Andraeus opět zmítán válkou a jeho budoucnost je znovu nejistá ...

Caeron 3KCaeron 3K

To je děj hry Caeron 3000, nové MMORPG z vývojových laboratoří firmy Magique Productions. Jako obvykle si na počátku hry vyberete svůj charakter, v tomto případě je na výběr osm různých druhů (androidé, bestiané, dariané, hlavní "bad-guys" hawkeenové, lidé, matoomané, romocané, skeethové - česky se původní názvy, jak vidíte, reprodukují poměrně dosti neobratně). Jakmile máte vybráno, už se můžete vydat do každodenní džungle společnosti, ve které zuří nelítostná válka o přežití. Což, uznejte, může být velice zajímavé. Caeron 3000 přináší do světa MMORPG několik zajímavých novinek. Tou první je třeba to, že kdo se vydá cestou zločinu a neřádství, tedy ten, kdo bude porušovat daná pravidla hry, se velmi brzy octne vyobrazen na plakátu s nadpisem "Wanted, dead or alive" (aneb česky "Hledán, mrtvý nebo živý"), které budou vyvěšovány na zdech lokálních "správních orgánů". Jedna z možných živností v Caeronu 3k bude tedy tzv. lovec lidí (podobná kasta se vyvinula a zřejmě i vyvine ve většině MMORPG, počínaje Ultimou Online a možná již Meridianem 59). Ovšem proti nim budou mít zločinci jednu velice silnou zbraň, totiž skill zvaný "předstírání" (disguises), pomocí něhož budou moci lépe či hůře měnit svůj zevnějšek.

Další zajímavostí v této hře bude důležitost tisku a vnitřního "Internetu". Pomocí těchto médií se budete dozvídat o každodenních událostech v herním světě, budete tak moci reagovat na "inzeráty" ("hledám tři zabijáky na nebezpečnou misi, zn. bez zábran" apod.) či je sami podávat. Pokud se vám nějaký úkol podaří úspěšně vyřešit, možná další den naleznete své jméno na titulních stránkách. Možná.

Celá hra je vytvářena převážně na základě charakterových tříd. Přesto však bude možné, aby se hráči přidávali k zavedeným organizacím, ve kterých se budou specializovat podle zaměření skupiny. Tak například skupina zvaná Avengers (Mstitelé) jsou militantně založení a podle toho také zaměřují jen na určité schopnosti a po dosažení páté úrovně se stávají bojovými piloty, později to mohou dotáhnout až ke kapitánům bojových křižníků či dokonce k hodnosti admirála. Další skupinou jsou např. Troopers (Vojáci), kteří jsou velice podobní Mstitelům, ovšem zaměřují se převážně na pozemní boj. Dalšími skupinami jsou Guardians (Ochránci - speciální vládní jednotky), Mercenaries (žoldáci - nepatří k žádné skupině, žijí takříkajíc na vlastní pěst), Ancients (česky "Starobylci", odmítají nové technologie).

Caeron 3KCaeron 3K

Smrt bude v Caeronu řešena šalamounsky. Pokud charakter zemře, je mrtvý :-). ALE! Pokud si ještě před svou smrtí stihne zajít do klonovacího centra, kde si za mírný poplatek pořídí přepis jeho DNA a vypěstují jeho zcela identický klon (stejné vlastnosti i zkušenosti), začne nový život právě s ním. Samozřejmě, že lze po provedení zápisu onen přepis DNA neustále obnovovat, kvůli získaným zkušenostem. Na co nesmím zapomenout jsou položky inventáře, aneb hráčovo vlastnictví. Na něj se lze pořídit pojištění. To se řeší tím způsobem, že se platí pravidelné poplatky, které jsou jistým procentem hodnoty jeho majetku. Každý, kdo vstoupí do hry poprvé, získá jeden přepis DNA jaksi zdarma, aniž by musel zavítat do klonovacího centra.

Caeron 3000 je poměrně slibně vypadající hrou, která si jistě najde své příznivce v žáru nelítostné bitvy o početné internetové hráčstvo.

Váš názor Další článek: ECTS: Den druhý - cestopisné romány podle Potvory

Témata článku: , , ,