Call of Duty a jednotka rychlého nasazení (Java hry)

Bojujte s japonskou a německou armádou v různých misích. Zapojte se do nové reality show s názvem Death Zone.

Dnes se ve světě mobilních Java her podíváme na poněkud akčnější tituly, ale na své si přijdou i milovníci casual her typu Zumy nebo Luxoru. Nejdříve si zaválčíme v nejnovějším Call of Duty: World at War. Zbraně vám však nevychladnou ani v dalším pokračování populárních SWAT, tentokrát s podtitulem Elite Troops. Na závěr střílecího běsnění si užijete Death Zone. Na oddych je potom připraveno Poppin Panda, tedy další z řady klonů populární Zumy. Hry by měly být podporovány většinou v současnosti prodávaných i starších telefonů. Pokud si nejste jisti, zda je vybraná hra určena pro váš typ mobilu, ověřte si tuto skutečnost podle návodu v závěru článku.

Klepněte pro větší obrázek

Autoři: Jan Šťastný


Call of Duty: World at War

Pátý díl populární série, která se proslavila především na naších stolních počítačích konečně dorazila na mobilní telefony a opět ho mají na svědomí vývojáři z Glu, stejně tak jako poslední díl – Call of Duty: Modern Warfare (dále jen COD). Právě tento díl však nesklidil zrovna kladné hodnocení a proto se nový počin z dílny Glu očekával spíše s velkými obavami. Už teď vám, ale můžu říci, že původní obavy byly liché. Inu jak vidíte již na obrázcích okolo, autoři skutečně hodně zapracovali na grafice, která jim byla tak vytýkaná a díky tomu si tak užijete krásné scenérie a graficky téměř dokonale zpracované prostředí. Hned v první misi se tak ocitnete na ostrově Peleliu v Tichém Oceánu, kde sváděli nelítostné souboje američtí vojáci s těmi japonskými. Jako bezejmenný voják tak vyskakujete z lodi na pobřeží ostrova Peleliu a jste svědky krásné přírody, plné palm a vlnícího se moře. Na kochání se přírodou však nezbývá čas, vaším úkolem je totiž označit nepřátelské pozice kouřem, aby kamarádi z bombardéru poslali Japoncům přátelský pozdrav.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Po uplynutí tří misí na tomto ostrově se přenesete na náš kontinent, tedy do Evropy. Zde na vás čekají opět tři mise. První v zasněžených Ardenách, druhá v Belgii a třetí v Nizozemsku. I zde je příroda a okolí velmi pěkně vyobrazeno a i zde si užijete spousty zábavy. Budete tu demolovat německé bunkry, nebo zastavovat konvoje se zásobami. Poté už nastupuje zlatý vrchol celé hry, a tím myslím tři závěrečné mise na ostrově Okinawa v Japonsku. Zde si zase užijete spousty zábavy s plamenometem, který byl do hry začleněn a nutno dodat, že to byl skvělý tah. Budete tak decimovat nepřátelské síly těžkým upalováním, ale plamenomet poslouží i jinak. To když bude cesta zatarasená třeba palmami. Poté stačí jen menší šleh plamenem a cesta je volná. Čeká na vás tak pěkná porce zábavy, kterou by byl hřích nevyužít.

Call of Duty: World at War (akční, bojová):

  • k získání hry pošlete SMS ve tvaru CPS HTCTX na číslo 900 09 80 (cena 80 Kč) 

SWAT: Elite Troops

Nejnovější díl ze série s názvem SWAT, tedy elitní zásahová policejní jednotka, která operuje v USA. No a právě do této jednotky se dostanete i vy, respektive vy a vaši kolegové. Tato hra totiž není klasickou střílečkou, ale jedná se o taktickou bitvu, kde hraje hlavní prim týmová spolupráce a nejednou vám váš kamarád jdoucí vedle vás zachrání život. Úkoly v celkem 15ti levelech jsou typické, tedy zachránit rukojmí, vystřílet nepřátele a nebo třeba „hacknout“ počítač. Na pomoc jsou vám jak už jsem zmiňoval dva kolegové, kterým velíte a můžete je tak poslat někam stoupnout, nebo jim třeba přikázat, aby se schovali a čekali. Zde to autoři opravdu nechávají čistě na vás a máte tak možnost prokázat své velitelské schopnosti.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 

Stejně jako v PC/konzolové verzi této hry nechybí ani zde speciální vychytávky, které naše jednotka SWAT vlastní. Jedná se o specielní granáty, štíty, či zbraně. Jako svěžím vánkem se zdají speciální mini-hry, které jsou nově zapojeny. Jedná se především o zneškodnění časované bomby, kde musíte přestřihnout správný drát, nebo o správné vyřešení situace se zadrženým rukojmím. Prostředí je vymodelováno velmi pěkně, ikdyž se hra odehrává především v kancelářích, nebo bytech. Jinak celkově grafická stránka je jistě jednou z nejsilnějších částí celé hry a když si k tomu přidáme dobře propracovaný taktický model, výsledek je jasný. Budete se dobře bavit a přát si, abyste se s podobným komandem nemuseli nikdy osobně sejít.

SWAT: Elite Troops (akční, bojová):

  • k získání hry pošlete SMS ve tvaru CPS HLXSL na číslo 900 09 50 (cena 50 Kč) 

Death Zone

A do třetice tu máme akční hru, tentokrát opravdovou a nefalšovanou rubačku! Slovenští vývojáři nám zasílají na vyzkoušenou klasickou akční střílečku, ve které hraje prim hlavně počet mrtvol. Co vlastně budete zabíjet? No především zombíky a jím podobné. Na konci každého kola na vás potom čeká boss a věřte, že ten vám už dá opravdu zabrat, možná i několik minut. Co se týče klasických nepřátel, na ty si poměrně rychle zvyknete a hned jak si osaháte ovládaní, bude vám jasné, že nejlepší způsob jak hru dohrát, je neustálým pobíháním sem a tam, tam a sem a neustálým střílením do všeho co se hýbe. Po každém kole se vám potom sečtou body za zabité nepřátele a vy si můžete dopřát koupi nové a účinnější zbraně. Na výběr je hned z osmi pěkných kousků, přičemž jeden je lepší než druhý. Nebude tak nouze o klasickou pistoli, brokovnici, rotační kulomet či například o sniperku. Pokud si chcete však už koupenou zbraň nechat, není problém. Stačí jí jen vylepšit a jede se dál.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Grafika je zpracována správně temně a při spuštění prvního kola nejednoho z vás zamrazí v zádech. Ostatně to mělo být cílem autorů, pokud se tak stane, vězte, že se autorům jejich prvotní cíl povedlo naplnit. Zvuky sice nejsou nijak úchvatné, ale na to se tu přeci nehraje. Hlavním atributem této hry je především střelba. Střelba ze všech různých i nemožných pozic a úhlů, za běhu, při otáčení, či při schovávání. Vše je viděno pohledem z ptačí perspektivy a tak máte všechno jako na dlani a pěkně s přehledem můžete vyřídit jednoho zombíka za druhým, však on si je už někdo roztřídí. Pokud se vyžíváte v akčních hrách, nebo si prostě chcete jen na chvíli odpočinout od stresu a jen si tak prostě zastřílet, udělejte to prosím v této hře a ne v reálném životě. Následky jsou totiž diametrálně odlišné a ty herní jsou stokrát přijatelnější.

Death Zone (akční, bojová):

  • k získání hry pošlete SMS ve tvaru CPS HLPPH na číslo 900 09 50 (cena 50 Kč) 

Poppin Panda

Poppin Panda vychází z klasickým casual her jako je například Zuma, avšak přidává i jisté nové přídavky, které jsou jen ku prospěchu věci a především nás, hráčů. Stejně jako již ve zmíněné Zumě, i zde bude vaším cílem střílet kuličky stejné barvy k sobě, aby následně zmizeli. Čím dříve se vám to podaří, tím více bodů na konci kola dostanete. Zatím tedy podobnost se Zumou obrovská, jediný rozdíl je ve střílení, respektive v tom, kdo že ony kuličky střílí. V populární Zumě je to žabák, v Poppin Panda se jedná o pandu. Co je ale zásadním rozdílem je možnost změny lokace vaší střílející pandy, což výrazně mění situaci. Pokud se totiž potřebujete prostřílet na druhou stranu hracího pole, jiná varianta vám ani nezbývá. Ostatní aspekty už jsou však stejné a tak opět budete získávat za trefení několika stejných kuliček v řadě ocenění, nebo různých vylepšení. Zlepší se vám tak třeba míření a nebo zpomalí čas. Zde je to skutečně stejné jako v Zumě. Komu se líbí právě tato klasika, bude zde jako doma.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek  Klepněte pro větší obrázek

Grafická stránka je také velmi přehledně zpracována, snad jen zamrzí absence zvuků. Celkem na vás čeká plných 30 levelů ve třech různých stupních obtížnosti, které se liší především počtem kuliček, respektive počtem druhů jednotlivých barev. Ze začátku se budete spíše rozehřívat, v polovině hry už budete dobře zaběhnutí a na konci při krásném vygradování celé hry si užijete konec a zasloužený odpočinek vašich prstíků. Nicméně po cca 2 hodinách čistého hraní však nebudete litovat, hra je zábavná a až nečekaně chytlavá. Ostatně vyzkoušejte sami a uvidíte!

Poppin Panda (arkáda):

  • k získání hry pošlete SMS ve tvaru CPS HPGUD na číslo 900 09 80 (cena 80 Kč) 

Doplňující informace

Hry jsou v češtině nebo slovenštině, může se ale stát, že pro váš mobil nejsou lokalizovány. V tomto případě vám bude doručena anglická verze.

Pro zjištění podpory vybraného obsahu vaším telefonem pošlete SMS s textem:

STAHNU[mezera]KOD na číslo 900 09 03 (cena za SMS je 3 Kč)

KOD je pětipísmenný objednací kód a je uveden u každé nabídky. 

Příklad: STAHNU HABCD

Cena za stažená data se řídí dle ceníku vašeho mobilního operátora. Před stažením si zkontrolujte, zda máte dostatek volné paměti v telefonu. Telefon musí mít aktivován a správně nastaven WAP, telefony Siemens navíc nastaven i tzv. Java profil – pomůže vám infolinka vašeho mobilního operátora. V případě objednávky na nepodporovaný telefon vám MobilBonus hru zdarma vymění za jinou.

Technicky zajišťuje MobilBonus, s. r. o., help@mobilbonus.cz, infolinka +420 777 717 535 (Po–Pá 8:00–16:00).

Váš názor Další článek: Navilock EasyLogger: snadný a rychlý geotagging

Témata článku: , , , , , Jednotka, Nový počin, Týmová spolupráce, Ostatní aspekt, Hlavní atribut, Plamenomet, Nejlepší způsob, Zasloužený odpočinek, Rychlé nasazení, Nasazení, Koma, Populární série, Vojáci, Call of Duty, Schovávání, Rukojmí, Kladné hodnocení, Grafická stránka, Střelba