PC | Xbox One | X360 | PS3 | Akce

Call of Duty: Ghosts a nejlepší přítel člověka: co bylo na akci

Akce Call of Duty: Ghosts – All Access přinesla nové ukázky ze hry.

Všechny záběry z hraní můžete vidět v naší včerejší novince, pokud byste si ale přeci jen rádi přečetli nějaké shrnutí půlhodinového videa, pak jste na správném místě.

Ať už si o značce Call of Duty myslíte cokoliv, ty počáteční řeči o tom, že Call of Duty: Ghosts nikdo nečekal a že tento díl redefinuje značku Call of Duty, zní přinejmenším úsměvně. Na druhou stranu Infinity Ward slibují nové postavy, zasazení a hlavně příběh, který pro ně napsal oscarový Stephen Gaghan.

1370805307-cod-ghosts-server-room-takedown.jpg 1370805317-cod-ghosts-federation-day-rappel.jpg 1370805319-cod-ghosts-underwater-ambush.jpg

Jako první jsme se mohli podívat na podvodní úroveň nazvanou „Into the Deep“, v níž v kompletní potápěčské výbavě plaveme s rybičkami, zabijeme pár nepřátel a vyhodíme do vzduchu jedno plavidlo. Z technického hlediska to vypadá docela pěkně – všechen gameplay běžel na next-genu –, ale rozhodně to není nic, z čeho bych se posadil na zadek.

Navíc všechny ty velkolepé filmové momenty, ve kterých se všechno kolem nás bortí, ale my z té šlamastiky jako zázrakem vyvázneme se zdravou kůží, se mi v tomto podání začínají pomalu ale jistě zajídat. Otevřené moře nabízí jednu otázku: Jak bude zabráněno tomu, aby si zvídavý hráč neplaval, kam se mu zlíbí? Číhá snad na nás po pár metrech vyhladovělý žralok? Doufejme, že nikoliv.

1370805316-cod-ghosts-good-boy-riley.jpg

Druhá ukázka nabídla pohled na spolupráci s už teď ikonickým psím společníkem, jehož jméno zní Riley. Riley má tu schopnost, že dokáže štěkotem vylákat nepřítele do míst, kde už si s ním hravě poradí zbraně naší jednotky. Hafan má navíc na těle připevněnou kameru, což znamená jediné – ano, jakkoliv uhozeně to zní a nakonec i vypadá, Rileyho budeme moct jako hráč ovládat.

Díky speciálnímu výcviku se zahryzává do nepřátelských krkavic stejně snadno, jako váš pes do gumových slepic a v ukázce působí téměř jako neporazitelný válečník. Předpokládám, že když se chopíme jeho ovládání, budeme v jeho kůži zranitelní. Ale co jinak, bude volně pobíhat v terénu, odpravovat nepřátelské vojáky a nikdo mu nebude věnovat pozornost? Uvidíme, jak to Infinity Ward nakonec vyřeší.

Call of Duty: Ghosts vychází na PC, PS3 a X360 5. listopadu. Verze pro PS4 a Xbox One dorazí později.

Váš názor Další článek: E3 2013: rozvrh výstavy aneb kdy si dělat popcorn

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,