Call of Duty: Infinite Warfare - vzhůru mezi hvězdy

Už snad nikoho nepřekvapí, že i letos si pro nás Activision připravilo nový díl své dlouholeté FPS série Call of Duty. Tentokrát už je to nějaký čtrnáctý díl a stále se drží svého zasazení do budoucnosti.
Už před více jak týdnem byl předveden trailer, který rozbouřil internetové vody na dalších několik dní. Tak si to rozebereme. Podle slov vývojářů jsou všechny záběry přímo ze hry. To je snad jediné plus, oproti konkurenčnímu Battlefieldu. Jinak co se samotného obsahu týče, je to plné akce, výbuchů, vesmíru a podobných věcí, které jste už měli možnost vidět v předchozích dílech. Dokonce bych si dovolil říct, že jestli byste se podívali na trailer nějakého jiného dílu, ať už je to Modern Warfare nebo Black Ops, ani nepoznáte rozdíl. Všude to vybuchuje a po celou dobu jste uprostřed frenetické akce. 
 
Nový díl ponese podtitul Infinite Warfare a největší novinkou by měl být vesmír. I když to teda moc nechápu, do vesmíru jsme se podívali už ve druhém Modern Warfare. Tady bychom se tam měli zdržet na delší chvíli. Budou se tam odehrávat plnohodnotné přestřelky. Mimo klasické souboje se dostanete i ke kormidlům vesmírných lodí. Ve zprávě vydané k traileru se tvůrci dušují, že půjde o klasickou old-school akci jakou máme nejraději, ale známe Activision. Také uvedli, že v singleplayerové kampani bude tou hlavní věcí příběh. To asi pro nikoho není žádná novinka, protože podobné zprávy vychází každý rok. Minimálně z hlediska filmového pojetí CoD umí.

0x600.jpgCall_of_Duty_Infinite_Warfare_Captain_Reyes_WM.0.jpgcall-of-duty-infinite-warfare-screenshot-01.jpg

V hlavní roli bude letos kapitán Reyes, který velí na válečné lodi Retribution. Budete čelit vojákům organizace The Front, kterou tvoří odpadlicí z UNSA. Oddělili se už před několika lety a teď to vypadá, že začínají mít navrch. Vaše loď je totiž už jedna z posledních, která pozemním jednotkám zbyla. Jste zkrátka v pěkné rejži.
 
 

Proč se vůbec válčí? Hlavním důvodem je nedostatek přírodních zdrojů. Všechny totiž už byly na Zemi vytěženy

 
Proč se vůbec válčí? Hlavním důvodem je nedostatek přírodních zdrojů. Všechny totiž už byly na Zemi vytěženy, a tak celé lidstvo musí spoléhat na zdroje z ostatních planet sluneční soustavy. Některé z planet ale má pod kontrolou The Front. Tím, že mají pod palcem velkou část vesmírného prostoru kolem Země, se snaží naši domovskou planetu podmanit.

Call_of_Duty_Infinite_Warfare_Captain_Reyes_WM.0.jpg

Activision také s vervou oznámilo, že ve hře nebude chybět kooperativní mód v Zombie sekci. Ten by měl nabídnout plnohodnotnou příběhovou linii. To je zatím vše, co se o co-opu ví, v klasickém singlu totiž přítomný nebude vůbec. že by kvůli většímu důrazu na příběh? Nic se zatím neví ani o multiplayerové části Infinite Warfare. Zatím se jen tvůrci chlubí, že to bude ten nejzábavnější multiplayer v celé sérii Call of Duty.
 
 
Po ukázce z nového dílu přišla ukázka z remasteru prvního Modern Warfare. Jen nějakých 5 vteřin z remasteru stačilo, že mě zaujal více než nový díl. Pak ale přišel šok, protože se remaster bude prodávat jen v kombinaci s Infinite Warfare. Celý tento balík bude stát 80 dolarů. Právě tenhle fakt se hráčské komunitě nelíbil a pořádně to dala najevo. Pořádně se rozbouřili vody snad na každém herním fóru. I u samotného videa to je divoké. Hlavně je to vidět na počtu dislikeů. Trailer na Call of Duty Infinite Warfare se totiž dostal mezi 10 nejvíc dislikeovaných videí na celém YouTube. 
call-of-duty-infinite-warfare-screenshot-02.jpgcall-of-duty-infinite-warfare-screenshot-03.jpgcall-of-duty-infinite-warfare-screenshot-05.jpg
Na remasteru samotném pracuje studio Raven Software pod dohledem Infinity Ward. Zachová se původní příběh a hratelnost, ale vývojáři hru hodlají pořádně vylepšit po grafické stránce. To už můžete vidět v traileru, když si porovnáte záběry s původní hrou. Zarážející ale je fakt, že si v multiplayeru zahrajeme pouze na deseti mapách. Původní Modern Warfare jich ale obsahoval nějakých 14. Říkal tady někdo DLC?
Call-of-Duty-Infinite-Warfare-Screenshot.jpg
 
Multiplayer bude pozměněný z celého remasteru nejvíce. Raven do něj chtějí zakomponovat všechny novinky a vychytávky z novějších dílů. Je to vážně potřeba? Původní multiplayer je stále zábavný i dneska a podle mě nepotřebuje žádné inovace, které se objevili v následujících dílech. Snad tam nedají exo-skeleton.
 
Infinite Warfare vypadá jako další akční zářez na pažbě série, který bude pořádnou popcornovou jízdou, jak je poslední léta zvykem. Pravděpodobně nepůjde o revoluční změnu, nemůžeme však namítat, že by série nebyla zábavná. Hra vychází na PC a konzole 4. listopadu a do té doby o ní ještě určitě několikrát uslyšíme. 
Diskuze (8) Další článek: Batman: Return to Arkham zamíří na konzole v červenci

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,