Call of Duty: Modern Warfare odhaleno, série se vrací k moderním kořenům

Netrvalo dlouho a série se vrací k nejpopulárnějším dílům.

Sedmá hodina večerní odbila a přesně podle slibů odhalilo Activision nejnovější díl své akční série Call of Duty, který zajisté udělá radost nejednomu fanouškovi. Letošní díl totiž nese název Call of Duty: Modern Warfare a jak vám může napovědět už název, půjde o jakýsi restart série a návrat k tomu nejlepšímu, co značka kdy nabídla. Vrací se kapitán Price, zasazení do moderního válečného konfliktu a věrohodnější pojetí akce. 

V mnoha ohledech byla podsérie Modern Warfare zdaleka nejpopulárnější, a tak není divu, že se studio Infinity Ward rozhodlo vrátit zrovna do těchto kolejí. Premiérový trailer je tak složen čistě z herních záběrů v in-game enginu a ukazuje ždíbky ze singleplayerové kampani, ve které se s jednotkou Tier One vydáte nastolit křehkou rovnováhu válkou zmítané planety. Těšit se můžete na hutnou surovou atmosféru, adrenalinové přestřelky a oblíbené postavy. 

V tuto chvíli máme přislíbenu jak plnohodnotnou singleplayerovou kampaň, tak starý dobrý multiplayer a také nově kooperační režim, ve kterém budete s týmem dalších hráčů plnit mise a výzvy v pestrých a různorodých scénářích. 

"Tohle je Modern Warfare se vším všudy, jen od základů inovovaný pro moderní herní trh," řekl Dave Stohl ze studia Infinity Ward. "Vytvořili jsme emotivní a atmosférický akční zážitek, který si bere inspiraci z moderních novinových titulků." Podle tvůrců jde o jakýsi návrat k tomu co měli fanoušci tak rádi. Tento krok by měl sjednotit komunitu a mluví se i o podpoře cross-play funkce mezi PC a konzolemi. To je ale prozatím velkou neznámou.

CoD-Modern-Warfare-02.jpg

Fanoušky zajisté potěší také fakt, že se konečně dočkali zbrusu nového grafického enginu, který se má postarat o velmi věrohodné zpracování válečného konfliktu s celou řadou nových technologií a renderovacích systémů, podporou ray-tracingu, 4K HDR a dalších vychytávek moderních herních strojů. 

Call of Duty: Modern Warfare vychází 25. října letošního roku pro PC, PS4 a Xbox One. Více informací dorazí na výstavu E3.

 

Diskuze (1) Další článek: Stránka Nvidie možná vyzradila další díl sci-fi série Red Faction

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,