Call of Duty WWII: zpátky ke kořenům

Tak se spekulace o novém díle Call of Duty potvrdily a my se tak v letošním díle opět vrátíme do dob druhé světové války.

V minulých dnech se nám konečně dostalo odhalení plánů Activisionu a spolu s tím i úvodní trailer. Ten má v sobě všechno, co byste od hry z druhé světové války očekávali. Ze záběrů jistě poznáte ikonické vylodění v Normandii a v závěru zase tah na Berlín. Na jednu stranu je skvělé, že se série pokouší vracet ke kořenům, ale na tu druhou jsme většinu těchto událostí v nějaké hře viděli. To však nemění nic na faktu, že se Call of Duty vrací tam, kde vznikla. A to je zatraceně dobrá zpráva. 

Vývojáři ze Sledgehammer Games uvedli, že nemají v plánu zmapovat celou druhou světovou válku. Chtějí se zaměřit na poslední dva roky války, tedy 1944 a 1945. K tomu také dodali, že v novém CoD najdeme spoustu ikonických bitev a událostí. Krom výše zmíněné Normandie a Berlína se podíváme například ještě do Paříže nebo Arden.

sh-overview.jpgCallofDuty_WWII_Screen1.0.jpgCallofDuty_WWII_Screen2.jpgCallofDuty_WWII_Screen4.JPG
Ve hře ochutnáme pot a krev hrstky odvážných vojáků, mezi které se připlete i hlavní postava

Příběh nebude jen připomínat tyto kruté události, ale bude především o osobních příbězích vojáků. Většinu hry se budete nacházet v roli devatenáctiletého vojína americké armády jménem Ronald „Red“ Daniels. V příběhu budou hrát velkou roli dva jeho nadřízení, přičemž každý z nich má k velení odlišný přístup. Seržantu Pearsonovi jde hlavně o to, aby mise dopadla podle plánů, kdežto poručík Turner se snaží vycházet s vojáky a udržovat mezi nimi dobré vztahy a morálku. Jak jste jistě pochopili, určitý vibe Bratrstva Neohrožených tu je cítit na hony. 

Daniels ale není jedinou postavou, za kterou budete moci v novém CoD hrát. Mezi dalšími postavami se objeví členka francouzského odboje a kanadský nebo britský voják. Příběh má být ale hlavně založen na bratrství a důvěře, i když by ve výsledku nemělo jít o další šílenou jízdu, jako spíš o temné vyznění války. A to rozhodně vítáme. 

Neočekávejte žádný realistický zážitek, přece jen se stále bavíme o Call of Duty, ale tvůrci se i tak dušují, že chtějí hratelnost co nejvíce přiblížit skutečnosti. Dle jejich slov osobně navštívili všechna místa, nafotili je a následně implementovali do hry. Celou řadu věcí také konzultovali s historiky.

call-of-duty-wwii-trailer-1-26-470x310@2x.jpg
Nesmí samozřejmě chybět známí hollywoodští herci, jež propůjčí svůj hlas ústředním postavám

S velkou vervou vývojáři oznámili, že v novém CoD nebude automatická regenerace zdraví. Dělají to z toho důvodu, aby bylo zjevné, že voják, za kterého hrajete, není žádný nesmrtelný terminátor. Budete se tedy muset spolehnout na mediky, kteří budou společné s vámi na bojišti. To je další návrat ke kultovním akcím let minulých, který vítáme a který ve hře podobného ražení dává smysl.

Máme také potvrzenu trojici herců, kteří budou dabovat postavy v kampani. Prvním zmíněným je Josh Duhamel, následuje Jeffrey Pierce a trojici zakončuje Jonathan Tucker.

Vývojáři se při odhalení nového dílu zaměřili hlavně na singleplayer. O hře pro více hráčů toho víme zatím jen pomálu. Víme alespoň to, že dostaneme vylepšenou verzi klasického multiplayeru s několika novinkami jako je například Headquarters, kde se budou hráči setkávat a odsud vyrážet do boje, ale na podrobnosti si budeme muset nějakou chvíli počkat.

CallofDuty_WWII_Screen5.0.jpg
Podívat se máme na celou řadu historických míst, zpustošených druhou světovou válkou

Samozřejmě ani nebude chybět kooperativní kampaň plná zombíků. V sérii to není žádná novinka, ale podle vývojářů má v jejich hrách stále svoje místo. V tomto režimu budete moci hrát za muže i ženu. Příběh je naprosto banální. Německo chce po utrpěné porážce vytvořit armádu nemrtvých. Nic víc v tom nehledejte. Pokud do toho ale půjdete s kamarády, může to být slušná porce zábavy navíc.

Spoluzakladatel Sledgehammer Games Michael Condrey řekl, že jsou moc rádi a je pro ně čest pracovat na hře inspirované druhou světovou válkou. Také podotknul, že chtějí ve hře popsat brutalitu tohoto období mladší generaci, která není s druhou světovou válkou moc seznámená. Celkově chtějí vyjádřit svůj respekt a všechny tyto události zpracovat do důstojné formy.

4.22-Tease-Background-Desktop.jpg

Podle všeho je toto jen hrstka novinek a dle slov vývojářů si na odhalení zbylých věcí budeme muset počkat na veletrh E3. Co si budeme povídat, zase tak dlouho čekat nebudeme. Celé to vypukne už v polovině června, tak doufejme, že si vývojáři ze Sledgehammer Games nechali také nějaké to eso v rukávu a nevystříleli všechno hned takhle z první.

Diskuze (3) Další článek: Nintendo představilo zbrusu nový handheld 2DS XL, na trh jde v červenci

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,