Cameron chystá film a MMORPG

Režisér James Cameron, známý zejména díky snímku Titanic, se chystá natočit film s názvem Project 880. Ještě před uvedením filmu však chce vydat MMORPG ze stejného světa, v jakém se bude film odehrávat.

James Cameron je proslulý svými velkými nápady. Vždyť klasicky jako Terminator, Vetřelec, nebo Titanic patřily ve své době k největším filmům. Nyní se chystá spojit hru s filmem, protože pracuje na scénáři a v nejbližší době se přitom má rozjet tvorba MMORPG ze stejného prostředí. Podle Camerona na hráče velmi zapůsobí, když dostanou nejprve k dispozici herní svět a až poté vyprávění do něj zasazená. Na vývoji se podílí společnost Multiverse, která se specializuje na vývoj částí MMO her. Můžeme tak očekávat, že se bude jednat o kvalitní projekt, i když má vyjít až v roce 2008.

Petr Kolář komentuje: MMORPG představují zajímavý zdroj inspirace pro filmaře, protože příběhy z hraní plné hrdinských skutků často ke zfilmování přímo vybízejí. Navíc pak hráči mají pocit, že veškeré akce ve filmu provedené může dosáhnout jejich postava i ve hře a ještě více se do hraní ponoří. Jedná se tedy o oboustranně výhodné soužití herního a filmového průmyslu.

Zdroj: Gamasutra

Diskuze (1) Další článek: Zmrzlinář prodával pirátské hry

Témata článku: , , ,