Cannon Smash – ping pong na PC!

Sbírku plných her tohoto týdne ukončíme dalším zástupcem žánru sportovního, titulem CS Mash. Stejně jako v případě dvou předchozích her (závody kol BMX Pro a minigolf v podání hry Front9), i tentokráte se jedná o sport netradiční, tedy alespoň na obrazovkách našich PC. Titul CS Mash je totiž simulací stolního tenisu, který vám poskytne dlouhou zábavu.

Stolní tenis rozhodně není námětem, který by autory počítačových her (a to komerčních i freeware) příliš zaujal. Spíše naopak. Chybějící mezeru se snad podaří zaplnit titulu Cannon Smash. Tato vynikající simulace stolního tenisu vám může mimo jiné nabídnout skvělou hratelnost, slušnou grafiku a také vysokou obtížnost.

Podstata stolního tenisu je v praxi jednoduchá – hrají proti sobě dva hráči, přičemž každý má v ruce pálku. Důležitou roli pak hraje také stůl, síť a míček. No a jak probíhá samotná hra? Je to vlastně jen neustále bušení do míčku a snažení trefovat přes síť jen na soupeřovu stranu hřiště. Jeden set zápasu se hraje na 21 vítězných míčku (pravda, v poslední době se uvažuje o změně pravidel), v podání se jednotliví hráči střídají vždy po pěti míčcích. V pravdě stejná situace je i u Cannon Smash – zápas se však hraje pouze na jeden set, tedy celkově na oněch 21 vítězných míčku. Z módů je k dispozici nejen samotný zápas, ale také trénink (zde se nehraje na body) a v neposlední řadě také návod, jak úspěšně zvládnout samotnou hru. Připraveny byly celkem 4 obtížnosti, přičemž jejich zvládnutí není zrovna jednoduché – pro začátek doporučuji nastavit obtížnost nejnižší, nejlépe se tak naučíte základy této hry a vlastně stolního tenisu jako sportu vůbec. Zkušenější hráči mohou zkusit obtížnosti vyšší, při které je už počítačový protihráč mnohem zákeřnější. Výborná je možnost výběru postav, jednotlivé postavy se do sebe odlišují především způsobem hry. Najdeme zde typicky útočného hráče, ale i jeho pravý opak. I v samotné hře je tento výběr znatelně poznat, což oceňuji.

Cannon Smash Cannon Smash

Cannon Smash Cannon Smash

Hra je v celku zábavná, na její ovládání postačí samotná myš, která bez problémů nahrazuje svou funkcí kurzorové klávesy. Pohyby postav jsou celkem reálné, nemohl jsem se však zbavit pocitu, že soupeř se v některých okamžicích snaží několikrát po sobě prosadit stále stejnou taktiku, byť třeba vůbec nebyla úspěšná (z toho plyne, že AI mohla být daleko lepší). Grafika je plně 3D, zklamalo mě jen zpracování postav – to jsou totiž pouze bílé figuríny, které svým provedením v některých okamžicích dosti matou a ničí přehlednost celé scény. Celkově je Cannon Smash v celku zábavným provedením stolního tenisu na PC, které sice má své chyby a může se pyšnit docela vysokou obtížností, přesto je zřejmě tím nejlepším, co vám v této oblasti dnešní trh může nabídnout. Takže za vyzkoušení rozhodně stojí!

Download (1,4 MB) zde.

Váš názor Další článek: Patch pro Disciples II

Témata článku: , , , , ,