Capcom chystá next-gen update pro několik dílů série Resident Evil. Vyjít by mohl už brzy

Village se vylepšené verze na konzolích PS5 a Xbox Series S|X už dočkal. Vypadá to, že vyššího výkonu využijí i starší díly série Resident Evil.

S poslední generací konzolí není nic neobvyklého, že starší hry dostávají vylepšené verze, které využívají dodatečného výkonu. Takové updaty čekají i trojici dílů ze série Resident Evil. Remake druhého a třetího dílu si společně s Resident Evil VII budete moci na PS5 a Xboxu Series S|X zahrát ve vyšším rozlišení, s více FPS a dalšími vylepšeními. Vydání by navíc nemuselo být moc daleko. Přesné datum sice neznáme, ale Resident Evil 3 už dostal rating od PEGI na PlayStation 5. 

Za next-gen verze nebudete muset platit nic navíc, pokud už původní hru vlastníte. Vylepšení dorazí nejen na konzole, ale novinek budou moci využít i hráči na PC. Ze starších verzí si pak lze bez problému převést postup do těch nových. Capcom ale už oznámil, že se hráči u next-gen verzí budou muset obejít bez fyzických kopií hry.

Kromě již zmíněného vylepšení rozlišení a počtu snímků za vteřinu next-gen verze přidají také ray-tracing a 3D audio. Na PlayStationu 5 pak nebude chybět ani podpora haptiky a adaptivních spouští na ovladači Dualsense.

Upgrade bude možné provést jednoduše jako u všech ostatních her, které next-gen verzi v minulosti dostali. Platí to jak pro digitální verze, tak pro krabicovky. Na PlayStationu 5 stačí zamířit na kartu hry a aktivovat si novou verzi. Xbox pak vše řeší přes systém Smart Delivery.

Zdroj: PSU, Twitter

Diskuze (1) Další článek: Divize Playstation se rozšíří o celou řadu dalších studií, říká Jim Ryan

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,