Capcom: Herní trh je pro survival horory příliš malý

Bylo nezbytné, aby se série Resident Evil zaměřila více na akci.

Vadí vám akčnější pojetí nových Resident Evilů a doufáte, že se Capcom někdy vrátí ke kořenům série? Tak to máte zřejmě smůlu - podle Capcomu není na trhu videoher po survival hororech dostatečná poptávka, série by se moc dobře neprodávala.

"Myslím, že hlavně v Severní Americe musí jít série akčnějším směrem," řekl Masachika Kawata, producent RE: Revelations. "Hlavní díly série musejí vycházet ze změn, které přinesl Resident Evil 4 a Resident Evil 5."

"RE4 sérii tímto směrem nakopl, RE5 v tom pak pokračoval. Myslím, že především v Severní Americe musíme jít tímto směrem, a pokud možno ještě dále. A to je přesně ten důvod, proč Revelations vypadá tak, jak vypadá."

Podle Kawaty však RE tituly nemusí jít stejnou cestou jako moderní střílečky. "Pro survival horory je trh malý, hlavně pokud to srovnáte s počtem prodaných kusů série Call of Duty a všech těchto akčních her. Je nepravděpodobné, že by hororový Resident Evil dosáhl takových čísel."

"O Resident Evilu 6 zatím nemůžu moc mluvit, nicméně nemyslím si, že by se musel na akci zaměřovat tolik jako Call of Duty. Nemusí to být čistá střílečka. Podle mého názoru nejsou střílečkami ani Resident Evil 4 a 5."

Zdroj: Gamasutra
Diskuze (14) Další článek: PC verze Max Payna 3 s podporou DirectX 11

Témata článku: , , , , , , , , , , ,