Capcom je na vzestupu

Společnost Capcom oznámila svoje finanční výsledky za loňský fiskální rok, kdy se jí podařil nárůst zisků téměř na dvojnásobek. Za úspěch mohou hlavně prodeje her pro handheldy, zatímco domácí hry zaznamenaly spíše propad.

Pro fiskální rok končící 31. března 2006 zaznamenala společnost Capcom zisk ve výši okolo dvaašedesáti milionů dolarů, což je o dvaadevadesát procent více, než v roce předchozím. Podařilo se jí zisky zvýšit i přesto, že většina ostatních společností má problémy s příchodem konzolí nové generace. Hráči totiž přestávají kupovat hry pro staré systémy v očekávání nových, zatímco ty ještě nejsou na trhu. To se také projevilo na prodeji her společnosti Capcom pro PC a konzole, který zaznamenal propad o devadesát procent v zisku, i když v Evropě objem prodaných her oproti dřívějšku vzrostl.

Hlavním tahounem zisků u Capcomu se tak staly handheldy, zejména pak z výroby Nintenda. Největší zisky pak zaznamenal prodej her Mega Man Battle Network 6 pro GBA a Phoenix Wright: Ace Attorney pro Nintendo DS. Údajně se handheldům vede tak dobře proto, že nalákaly nové skupiny hráčů a hlavně hráček.

Zdroj: Gamasutra

Váš názor Další článek: Enemy Territory: Quake Wars v akci

Témata článku: , , , ,