Capcom nad Mega Manem hůl nezlomil, hodlá se k sérii vrátit

Je si však vědom, že bude muset získat zpět ztracené fanoušky.

Resident Evil, Devil May Cry, Street Fighter... Capcom se může pyšnit hned několika velkými sériemi, přesto některé z nich jakoby upadají v zapomnění. Zmínit můžeme např. sérii Mega Man, jejíž dva nové projekty byly letos zrušeny (Mega Man Universe a Mega Man Legends 3). Znamená to konec modrého robota? To firma popírá.

"Mega Man je pro Capcom klíčovou značkou a tak to také zůstane," řekl Christian Svensson, jeden z šéfů obchodního oddělení společnosti. "Sice neexistuje žádný produkt, který jsme veřejně oznámili a u kterého bych mohl prohlásit 'vidíte, já to říkal', ale někteří ve vedení Capcomu přemýšlí o budoucnosti značky a kudy povede její cesta. Nakonec samozřejmě něco oficiálně ohlásíme."

Podle něj ovšem bude nejtěžší získat ztracené fanoušky. "Někdy bohužel musíte učinit rozhodnutí, které komunitě nedávají smysl, a výsledná reakce - i když pochopitelná - pořádně zamrzí. Náš vztah s fanoušky je pro nás extrémně důležitý a je mi jasné, že někteří z nich na sérii zanevřeli."

"Naneštěstí na to neexistuje žádný univerzální lék. Bude nám trvat, než tyto vztahy obnovíme. Vývoj trvá dlouho a než fanoušci uvidí světlo na konci tunelu, budou si muset chvíli počkat. To poslední, co chci udělat, je předčasně oznámit titul, který by byl později zrušen nebo odložen. Tím bych zasadil ještě tvrdší ránu. Jediné, co po lidech žádám, je trpělivost."

Zdroj: Game Informer
Diskuze (1) Další článek: Nový trailer na Jagged Alliance: Back in Action vrací vzpomínky

Témata článku: , , , , , , , ,