Capcom slaví úspěchy. Prodeje jejich her na Steamu vzrostly o více než 50 %

Zatímco spousta dalších společností v posledních letech zachraňuje jeden průšvih za druhým, Capcomu se daří jako nikdy předtím. A to nejen na konzolích, ale i na PC.

Nejedna ze společností, které byly ještě před pár lety zárukou kvality, se nyní snaží obnovit důvěru svých fanoušků. Jmenovitě to je třeba CD Projekt RED, Blizzard nebo Bethesda. Japonskému Capcomu se ale oproti tomu nebývale daří. Není se ani čemu divit, když vezmeme v potaz, jaké hry z jejich studií v posledních letech vzešly. Pořádně to rozjeli i na PC a díky tomu se jejich prodeje na Steamu za poslední fiskální rok zvedly o 62,5 %

image.png

Celková částka z prodejů na této digitální distribuci je 17,2 miliardy japonských jenů, což je přes 3 miliardy českých korun. Očekáváme, že podobně se Capcomu bude dařit i v budoucnu. Chystá totiž nejen nový díl bojovky Street Fighter, ale také velmi očekávaný remake Resident Evilu 4, který by měl dorazit 24. března příštího roku.

Za úspěchem Capcomu v posledních letech nestojí jen Resident Evil a Street Fighter. Velmi dobře si vede i Monster Hunter, a i když jsme už pár let nedostali nový Devil May Cry, jeho poslední díl je výbornou hack'n'slash akcí. Zapomínat nesmíme ani na RPG Dragon's Dogma, jehož pokračování bylo oznámeno teprve před pár týdny.

Zdroj: Exputer.com

Váš názor Další článek: Call of Duty má na kontě další úniky. Mobilní Warzone obsahovalo informace o Modern Warfare II i dalším dílu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,